default-image

Με πολλά μηνύματα και φέτος το Run Greece Ηρακλείου

Σπορ
Με πολλά μηνύματα και φέτος το Run Greece Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η πόλη του Ηρακλείου φιλοξενεί το Run Greece που πέραν της αθλητικής του υπόστασης περνά πολλαπλά μηνύματα σε κοινωνικό επίπεδο. Με τη συνδιοράνωση του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης, του ΣΕΓΑΣ  και τη στήριξη της Wind η πόλη του Ηρακλείου είναι έτοιμη στις 17 Απριλίου να «αγκαλιάσει» αυτό το σπουδαίο λαϊκό αγώνα που έχει γίνει θεσμός και στόχο έχει να κατεβάσει τους απλούς πολίτες στους δρόμους με τις οικογένειές τους για να τρέξουν ή να περπατήσουν στην «καρδιά» της πόλης τους.

Φέτος η Wind θα στηρίξει το σύλλογο «Ηλιαχτίδα», ο οποίος έχει αφιερώσει το έργο του στην υποστήριξη των παιδιών με καρκίνο, ενώ παράλληλα οι διοργανωτές θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα κατά των ναρκωτικών συνεργαζόμενοι με το ΚΕΘΕΑ.

Και φέτος ο αγώνας θα είναι μοιρασμένος σε τρία σκέλη. Καθώς για τις 10π.μ. έχει προγραμματιστεί ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, ενώ στις 11:30π.μ. θα γίνει ο αγώνας για παιδιά και στις 11:45 ο μεγάλος λαϊκός αγώνας των 5 χιλιομέτρων. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ οι διοργανωτές παρακαλούν τους πολίτες να μην αφήσουν για την τελευταία στιγμή την εγγραφή τους γιατί δυσχεραίνει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Πρώτος το λόγο στη συνέντευξη Τύπου πήρε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος τόνισε: «Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση προχωρούμε για 4η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του ΣΕΓΑΣ σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Το Run  Greece έχει παράδοση επιτυχίας εάν κρίνω από περυσινή. Πρόκειται για ένα αθλητικό και πολιτισμικό γεγονός που καθιστά τη συμμετοχή εφικτή για όλους τους Ηρακλειώτες και τις οικογένειές τους. Έχει τον ιδιόμορφο χαρακτήρα να βραβεύονται στην εκκίνηση οι συμμετέχοντες και όχι στον τερματισμό. Συνιστούμε τη συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων πολιτών. Ευχαριστώ το ΣΕΓΑΣ για την τιμή που έκανε στο δήμο σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα και για την επιλογή της πόλης του Ηρακλείου και φέτος για τη διεξαγωγή του αγώνα. Θεωρώ ότι θα είναι επιτυχημένη διοργάνωση και φέτος και θα είμαστε εδώ για να παρέχουμε κάθε πληροφορία για να συμμετάσχουν στον αγώνα οι πολίτες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης θεωρεί ότι η επιτυχία του Run Greece «είναι ένα αποτέλεσμα μίας πολύ καλής συνεργασίας με όλους τους φορείς. Ο φετινός στόχος είναι μεγαλύτερος από πέρυσι και κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει. Είμαι βέβαιος ότι τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες θα δηλώσουν μαζικά συμμετοχή, όπως έκαναν και πέρυσι. Είναι ευκαιρία να τρέξουν στη γιορτή της πόλης, τη  γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Βήμα-βήμα η πόλη του Ηρακλείου αποτελεί αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό. Στα βραβεία του ΣΕΓΑΣ η Κρήτη ήταν τιμώμενη. Ήταν για την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού στίβου. Παράλληλα φέτος το Run Greece φέτος θέλει να περάσει ένα μήνυμα κατά των ναρκωτικών στηρίζοντας το ΚΕΘΕΑ».

Ο Μιχάλης Πλερωνάκης  εκπροσώπησε την εταιρία  Wind, ενώ αναφερόμενος στον  αγώνα επισήμανε: «Η Wind από το 2011 συνδέεται με την ανάπτυξη του δρομικού αθλητισμού στην Ελλάδα στηρίζοντας τους λαϊκούς αγώνες δρόμου. Είναι χαρά μας για 4η χρονιά να είμαστε στο Ηράκλειο στηρίζοντας ένα αγώνα γιορτή για την πόλη και τους κατοίκους. Θα είμαστε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους «παρών». Φέτος θα στηρίξουμε το ίδρυμα «Ηλιαχτίδα» που στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο. Μέσα σε τρία χρόνια η Wind  έχει προσφέρει 113.000 ευρώ σε 17 κοινωνικούς φορείς. Όπως κάθε χρόνο θα υπάρξει η δική μας ομάδα αποτελούμενη από εργαζόμενους και πελάτες που θα τρέξει στον αγώνα, ενώ μέχρι το τέλος του Απρίλη στα καταστήματά μας θα υπάρχουν ειδικές προσφορές για smartphone  και τάμπλετ. Ραντεβού την Κυριακή 17 Απριλίου στο κέντρο της πόλης».

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, υπεύθυνος για τον αθλητισμό, Κώστας Βαρδαβάς είπε από την πλευρά του : «Το Ηράκλειο αποτελεί αθλητικός προορισμός και είναι φιλική πόλη στο δρομικό κίνημα. Κάνουμε προσπάθεια να αλλάξουμε εμείς για να αλλάξει και η ζωή μας προς το καλύτερο. Είναι πολύ ωραίο να κατέβουν οι Ηρακλειώτες με τις οικογένειές τους να τρέξουν ή να περπατήσουν. Θα απολαύσουν ένα Ηράκλειο όπως δεν το έχουν συνηθίσει. Είναι ημέρα γιορτής για την πόλη κι έτσι το αντιμετωπίζουμε. Όλοι δουλεύουν με πολλή όρεξη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και με πολλούς εθελοντές. Με αφορμή τον αγώνα μεγάλες εταιρίες δίνουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα. Είναι σημαντικό που η Wind στηρίζει τη διοργάνωση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλου τους διοργανωτές και τους εθελοντές χωρίς τους οποίους δε θα γινόταν η διοργάνωση. Έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα ο Δήμος, η Περιφέρεια και ο ΣΕΓΑΣ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να προσελκύσουμε μεγάλες οργανώσεις και να τις φέρουμε σε πέρας με επιτυχία».

Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο οποίος επισήμανε: «Μετά την επιτυχία των τριών πρώτων διοργανώσεων, μπορούμε να πούμε ότι έγινε θεσμός για την πόλη μας, το  νομό μας και όλη την Κρήτη γιατί το αγκάλιασε όλος ο κόσμος. Την πρώτη χρονιά συμμετείχαν 2006 δρομείς, την επόμενη 2751 και πέρυσι 3835! Οι εγγραφές δε λένε από μόνες τους τίποτα. Πρέπει να συνοδεύονται από άρτια οργάνωση. Πιστεύω τα καταφέραμε και γι αυτό βραβευτήκαμε σαν το καλύτερο Run Greece. Είμαστε μία ομάδα. Μαζί μας είναι και οι εθελοντές. Η συνεργασία αποδίδει. Καλούμε τους πολίτες να έρθουν έγκαιρα για τις εγγραφές τους και ευχαριστούμε τη Wind και όσους βοηθούν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση».

Την «Ηλιαχτίδα» εκπροσώπησε η Μαρία Ευστρατίου, η οποία είπε από την πλευρά της: «Ευχαριστώ το ΣΕΓΑΣ που άνοιξε το δρόμο για τέτοιου είδους διοργανώσεις που έχουν κοινωφελή χαρακτήρα. Τη δραστήρια Περιφέρεια που είναι πάντα παρούσα και ανοικτή σε πολύ καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις. Το Δήμο και τη Wind, η εταιρική ευθύνη της οποίας είναι οι πλέον υποστηρικτικές και γενναιόδωρες. Εκφράζω το μεγαλύτερο μέρος των ευχαριστιών στον κόσμο που στήριξε και θα στηρίξει τη διοργάνωση».

Από την πλευρά του ΚΕΘΕΑ μίλησε ο Μιχάλης Σκουλάς λέγοντας: «Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την εκδήλωση. Στόχος είναι ένα διαχρονικό μήνυμα κατά των εξαρτήσεων που συνεχώς εξελίσσεται. Ένας λόγος που είμαι περήφανος για την Κρήτη είναι ότι πριν 25 χρόνια ξεκίνησε η συνεργασία του Δήμου με το ΚΕΘΕΑ και συνεχίζεται άψογα. Ούτε η Περιφέρεια μας έχει αρνηθεί κάτι, όμως έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. Ο σύλλογος χρειάζεται περισσότερο δικτύωση με όλους τους φορείς».

Της Νίκης Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News