Αθλητισμός

Αναβίωσαν το ιστορικό μπαράζ 28 χρόνια μετά!

Ήταν 4 Ιουνίου 1988 όταν ο Ηρόδοτος και η ΕΑΡ βρίσκονταν μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ιστορίας τους, παίζοντας στο μπαράζ ανόδου στη Β' Εθνική στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Χιλιάδες οπαδοί από Νέα Αλικαρνασσό και Ρέθυμνο είχαν βρεθεί τότε στο Φάληρο και τελικά εκείνοι που πανηγύρισαν ήταν οι Ρεθυμνιώτες, με την ΕΑΡ, με γκολ των Βουράκη και Πολύζου, να κερδίζει 2-1 τον Ηρόδοτο, που είχε προηγηθεί στα πρώτα λεπτά με τον Λάμπρου, και να παίρνει την άνοδο στη Β' Εθνική, παραμένοντας σε αυτή την κατηγορία για εννέα χρόνια. Από εκείνο το αλησμόνητο μπαράζ πέρασαν 28 χρόνια και φέτος ήταν η ώρα οι δύο ιστορικές ομάδες του Ηροδότου και της ΕΑΡ να συναντηθούν ξανά και να αναβιώσουν τρομερές μνήμες.

Το ραντεβού για τις ομάδες Παλαιμάχων, πολλοί εκ των οποίων είχαν φορέσει τις φανέλες στο "Καραϊσκάκη", είχε δοθεί το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Αλικαρνασσό. Από τον Ηρόδοτο ήταν εκεί οι παίκτες της ομάδας του '88 Ασλάνης, Μανιός, Σεκέρης, Κοιλιάρας, Λάμπρου, Αγαπητός, Κώττης και Φουστανάκης, πλαισιωμένοι από τους Λάκη Καργιωτάκη, Πετράκη, Καλαφάτη, Αγαπητό, Κασσωτάκη, Καλαϊτζάκη, Γιάννη Καργιωτάκη κ.ά. Από την ΕΑΡ αγωνίστηκαν οι Καλαϊτζιδάκης, Βουράκης, Μπέκας αλλά και νεότεροι όπως ο Ξηράκης και ο Μακριδάκης και άλλοι που τίμησαν τη φανέλα της ΕΑΡ, όπως ο Σήφης Κορωνάκης, ο Ιωαννίδης, ο Μπουλιός, ο Βροντάκης και ο Λυρώνης.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο 4-4, με τα γκολ του Ηροδότου να σημειώνουν οι Κασσωτάκης και Καλαϊτζάκης (από δύο), ενώ για την ΕΑΡ σκόραραν οι Ιωαννίδης (2), Καλαϊτζιδάκης και Κορωνάκης. Να τονίσουμε ακόμα ότι η ΕΑΡ τίμησε τον Γιώργο Τάταρη που είχε περάσει από το Ρέθυμνο, ενώ ακολούθησε τραπέζι για όλους τους Παλαίμαχους σε πολύ όμορφο κλίμα.

Επίσης, μια ωραία έκπληξη ήταν η στιγμή που ο Παλαίμαχος της ΕΑΡ Χρήστος Μπέκας επέστρεψε στον Μανόλη Φουστανάκη τη φανέλα του Ηροδότου, την οποία είχαν ανταλλάξει στο αλησμόνητο μπαράζ του 1988!

Για την ιστορία, να αναφέρουμε τους ποδοσφαιριστές που είχαν αγωνιστεί σε εκείνο το μπαράζ, σύμφωνα με το αρχείο του Ρεθυμνιώτη δημοσιογράφου Λευτέρη Κρυοβρυσανάκη:

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Χανιωτάκης, Σεκέρης, Ασλάνης, Μανιός, Πρωτογεράκης, Τσιράκος, Αγαπητός (75' Κώττης), Κουτσάκης, Καρυώτης (75' Μαρταβαντζής), Κοιλιάρας, Λάμπρου.

ΕΑΡ: Φιλιππής, Βογιατζάκης, (65' Κορνήλιος), Καλαϊτζιδάκης, Μπέκας, Σαλβαράκης, Φραγκάκος, Καλογήρου, Λαμπαρδάκης, Μαλαμαδάκης, Πολύζος, Βουράκης (89' Κατσούλης).

Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Σχόλια