Αθλητισμός

Άνοιξε η αυλαία και επισήμως για το''Run Greece Ηράκλειο''

Το Ηράκλειο προετοιμάζεται πυρετωδώς για την διεξαγωγή της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού, του "Run Greece Ηράκλειο'', που διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά στο Ηράκλειο, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, με μεγάλο χορηγό τη WIND, την Κυριακή 17 Απριλίου.

Οι εγγραφές για την συμμετοχή στους αγώνες πόλης  του Ηρακλείου, , έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ η επίσημη αυλαία για το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Άνοιξης στην  Κρήτη γίνεται σήμερα  με την παράθεση στη Λότζια συνέντευξης Τύπου από τους διοργανωτές .

Όπως επισημάνθηκε το στοίχημα και για φέτος είναι το ίδιο, να στεφθεί με επιτυχία το  μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός όπως άλλωστε έχει συμβεί και   τα προηγούμενα χρόνια ,γεγονός που θα αποδειχτεί και από το ενδιαφέρον που θα εκδηλώσουν για συμμετοχή στον αγώνα δρόμουςάνθρωποι κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά της Κρήτης.

Και φέτος ο αγώνας θα είναι μοιρασμένος σε τρία σκέλη. Καθώς για τις 10π.μ. έχει προγραμματιστεί ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, ενώ στις 11:30π.μ. θα γίνει ο αγώνας για παιδιά και στις 11:45 ο μεγάλος λαϊκός αγώνας των 5 χιλιομέτρων. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ οι διοργανωτές παρακαλούν τους πολίτες να μην αφήσουν για την τελευταία στιγμή την εγγραφή τους γιατί δυσχεραίνει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Πρώτος το λόγο στη συνέντευξη Τύπου πήρε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος τόνισε: «Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση προχωρούμε για 4η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του ΣΕΓΑΣ σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Το Run  Greece έχει παράδοση επιτυχίας εάν κρίνω από περυσινή. Πρόκειται για ένα αθλητικό και πολιτισμικό γεγονός που καθιστά τη συμμετοχή εφικτή για όλους τους Ηρακλειώτες και τις οικογένειές τους. Έχει τον ιδιόμορφο χαρακτήρα να βραβεύονται στην εκκίνηση οι συμμετέχοντες και όχι στον τερματισμό. Συνιστούμε τη συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης θεωρεί ότι η επιτυχία του Run Greece . Ο φετινός στόχος είναι μεγαλύτερος από πέρυσι και κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει. Είμαι βέβαιος ότι τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες θα δηλώσουν μαζικά συμμετοχή, όπως έκαναν και πέρυσι. Είναι ευκαιρία να τρέξουν στη γιορτή της πόλης, τη  γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Βήμα-βήμα η πόλη του Ηρακλείου αποτελεί αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό. Στα βραβεία του ΣΕΓΑΣ η Κρήτη ήταν τιμώμενη. Ήταν για την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού στίβου.

Ο Μιχάλης Πλερωνάκης  εκπροσώπησε την εταιρία  Wind, ενώ αναφερόμενος στον  αγώνα επισήμανε: «Η Wind από το 2011 συνδέεται με την ανάπτυξη του δρομικού αθλητισμού στην Ελλάδα στηρίζοντας τους λαϊκούς αγώνες δρόμου. Είναι χαρά μας για 4η χρονιά να είμαστε στο Ηράκλειο στηρίζοντας ένα αγώνα γιορτή για την πόλη και τους κατοίκους. Θα είμαστε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους «παρών». Φέτος θα στηρίξουμε το ίδρυμα «Ηλιαχτίδα» που στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο. Μέσα σε τρία χρόνια η Wind  έχει προσφέρει 113.000 ευρώ σε 17 κοινωνικούς φορείς. Όπως κάθε χρόνο θα υπάρξει η δική μας ομάδα αποτελούμενη από εργαζόμενους και πελάτες που θα τρέξει στον αγώνα, ενώ μέχρι το τέλος του Απρίλη στα καταστήματά μας θα υπάρχουν ειδικές προσφορές για smartphone  και τάμπλετ.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, υπεύθυνος για τον αθλητισμό, Κώστας Βαρδαβάς είπε από την πλευρά του : «Το Ηράκλειο αποτελεί αθλητικός προορισμός και είναι φιλική πόλη στο δρομικό κίνημα. Κάνουμε προσπάθεια να αλλάξουμε εμείς για να αλλάξει και η ζωή μας προς το καλύτερο. Όλοι δουλεύουν με πολλή όρεξη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και με πολλούς εθελοντές. Με αφορμή τον αγώνα μεγάλες εταιρίες δίνουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα. Είναι σημαντικό που η Wind στηρίζει τη διοργάνωση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλου τους διοργανωτές και τους εθελοντές χωρίς τους οποίους δε θα γινόταν η διοργάνωση. Έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα ο Δήμος, η Περιφέρεια και ο ΣΕΓΑΣ.

Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο οποίος επισήμανε: «Μετά την επιτυχία των τριών πρώτων διοργανώσεων, μπορούμε να πούμε ότι έγινε θεσμός για την πόλη μας, το  νομό μας και όλη την Κρήτη γιατί το αγκάλιασε όλος ο κόσμος. Την πρώτη χρονιά συμμετείχαν 2006 δρομείς, την επόμενη 2751 και πέρυσι 3835! Οι εγγραφές δε λένε από μόνες τους τίποτα. Πρέπει να συνοδεύονται από άρτια οργάνωση. Πιστεύω τα καταφέραμε και γι αυτό βραβευτήκαμε σαν το καλύτερο Run Greece.

Την «Ηλιαχτίδα» εκπροσώπησε η Μαρία Ευστρατίου, η οποία είπε από την πλευρά της: «Ευχαριστώ το ΣΕΓΑΣ που άνοιξε το δρόμο για τέτοιου είδους διοργανώσεις που έχουν κοινωφελή χαρακτήρα. Τη δραστήρια Περιφέρεια που είναι πάντα παρούσα και ανοικτή σε πολύ καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις. Το Δήμο και τη Wind, η εταιρική ευθύνη της οποίας είναι οι πλέον υποστηρικτικές και γενναιόδωρες. Εκφράζω το μεγαλύτερο μέρος των ευχαριστιών στον κόσμο που στήριξε και θα στηρίξει τη διοργάνωση».

Από την πλευρά του ΚΕΘΕΑ μίλησε ο Μιχάλης Σκουλάς λέγοντας: «Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την εκδήλωση. Στόχος είναι ένα διαχρονικό μήνυμα κατά των εξαρτήσεων που συνεχώς εξελίσσεται. Ένας λόγος που είμαι περήφανος για την Κρήτη είναι ότι πριν 25 χρόνια ξεκίνησε η συνεργασία του Δήμου με το ΚΕΘΕΑ και συνεχίζεται άψογα. Ούτε η Περιφέρεια μας έχει αρνηθεί κάτι, όμως έχ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων έχει ω εξής:

-10.00: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών-Γυναικών (Από έτος γέννησης 2003 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

-11.30: Αγώνας Παιδιών 900μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξη).

-11.45: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών (Από έτος γέννησης 2003 και μεγαλύτεροι / μεγαλύτερες).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, όπως και πέρυσι.

Το μεγάλο αυτό κοινωνικό και αθλητικό γεγονός το έχουν «αγκαλιάσει» όλοι οι κάτοικοι του Ηρακλείου, αλλά και μεγάλος αριθμός ατόμων από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, που συνδυάζουν μια εκδρομή στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.

Ειδικά για το 2016 στους δρομείς του  "Run Greece Ηράκλειο'' αλλά και στους συνοδούς τους, που θα επιλέξουν να έλθουν από όλη την Ελλάδα στο Ηράκλειο θα παρέχεται 50% έκπτωση στα εισιτήρια των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ (MINOAN LINES) και ειδικές τιμές για τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο 5* APOLLONIA BEACH HOTEL. Θα παρέχονται επίσης από τον Εμπορικό Σύλλογο εκπτωτικές τιμές από μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

Ειδικά στον αγώνα παιδιών - μαθητών Δημοτικών Σχολείων υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις ακαδημίες των αθλητικών σωματείων και προβλέπεται ότι μέχρι 4 Απριλίου θα έχουν καλυφτεί όλες σχεδόν οι διαθέσιμες θέσεις.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι δηλώνουν συμμετοχή ολόκληρες οικογένειες, που θα συμμετέχουν στις διαδρομές μέσα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου αλλά και στο παραλιακό μέτωπο, με όποιον τρόπο ο καθένας επιθυμεί, βαδίζοντας ή τρέχοντας.

Οι εγγραφές για όλες τις κατηγορίες συνεχίζονται καθημερινά.Όταν εξαντληθούν οι αριθμοί συμμετοχής οι εγγραφές θα κλείσουν αυτόματα.

Ανώτατο αριθμητικό όριο εγγραφών:

10 χλμ: 600 εγγραφές

5 χλμ: 3.000 εγγραφές

Αγώνας παιδιών: 900 εγγραφές

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι την Κυριακή 17/4 το πρωί πριν από τους αγώνες, δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.

- Σε αυτόν τον αγώνα ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.

- Για τις δηλώσεις συμμετοχής που θα γίνουν μέχρι την ΤΡΙΤΗ 5 Απριλίου (για τις ομαδικές δηλώσεις σχολείων, σωματείων κ.λ.π. ισχύει μέχρι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Απριλίου και ώρα 14.00), οι δρομείς θα παραλάβουν τον αριθμό τους με τυπωμένο επάνω το ονοματεπώνυμότους.

Όσοι εγγραφούν από 6 μέχρι και 12 Απριλίου, θα παραλάβουν αριθμό συμμετοχής και θα τρέξουν (εφ' όσον υπάρχουν διαθέσιμοι αριθμοί συμμετοχής), αλλά χωρίς να είναι τυπωμένο επάνω το ονοματεπώνυμό τους.

Έγγραφες μετά τις 12 Απριλίου θα είναι δυνατές, μόνο εάν δεν έχουν συμπληρωθεί τα όρια συμμετοχής και μόνο το Σάββατο 16 Απριλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο από τις 10.00 το πρωί.

Η εγγραφή γίνεται υποβάλλοντας την ειδική έντυπη αίτηση.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

- Περιφέρεια Κρήτης, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, 1ος όροφος (από 08.30 μέχρι 15.00). Τηλ.: 2813 400244 - 2813 400243

- Δήμος Ηρακλείου, Tμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, Δημοτικό Κτίριο Ανδρόγεω, 3ος Όροφος (από 09.00 μέχρι 14.00). Τηλ.: 2813 409232

- Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, Στάδιο Ελευθερίας, Πλατεία Κόρακα - Χανιώπορτα (από 09.00 μέχρι 14.00 και 17.00 μέχρι 20.00). Τηλ.: 2810253587.

- Επίσης η εγγραφή γίνεται και ηλεκτρονικά στο σαιτ της διοργάνωσης: run-greece.gr

> Στους συμμετέχοντες θα δίνονται:

- Προσωπικός αριθμός (με το όνομα του τυπωμένο, εφ' όσον εγγραφεί έγκαιρα και μέχρι 5 Απριλίου)

- Παραμάνες

- Αναμνηστικό Μετάλλιο για όλους όσους τερματίσουν

- Υγρά και φρούτα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα

Επιπλέον και μόνο για τα 10 και 5 χλμ:

- Τσάντα διαχείρισης ρουχισμού και Αυτοκόλλητο με τον ίδιο προσωπικό αριθμό

- Έντυπο με Τεχνικές Οδηγίες για τη διοργάνωση

- Τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης ενσωματωμένο στον αριθμό.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες :Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια