Αθλητισμός

Θέλει βάθρο στην Παραολυμπιάδα ο Στεφανουδάκης (video)

Συμμετοχή και μετάλλιο ήταν ο απολογισμός του Μανώλη Στεφανουδάκη στα δύο πρώτα Grand Prix  στίβου που συμμετείχε σε Ντουμπάι και Τυνησία καθώς ο Μεσαρίτης αθλητής επέστρεψε από τις διεθνείς διοργανώσεις με πέντε χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό σε ακόντιο και σφαιροβολία.

 «Οι αγώνες έδειξαν ότι η προετοιμασία πηγαίνει σωστά. Πετύχαμε το στόχο μας, είχαμε διακρίσεις σε μία χρονιά γεμάτη αγώνες», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα ο Μεσαρίτης πρωταθλητής που είναι με μία βαλίτσα στο χέρι, με τελικό προορισμό το Ρίο.

Στις 6 Απριλίου ο Στεφανουδάκης θα λάβει μέρος στους αγώνες που θα γίνουν στην Ιταλία την οποία θα επισκεφτεί ξανά λίγο πριν τους παραολυμπιακούς, για το Πανευρωπαϊκό στίβου. Αγώνες υπάρχουν επίσης στη Γερμανία, στην Αθήνα το Πανελλήνιο αλλά και ένα διεθνές μίτινγκ στη Θεσσαλονίκη.

Η εμπειρία πάντως από τις πρόσφατες επισκέψεις σε Ντουμπάι και Τυνησία ήταν θετική αφού οι χρόνοι άφησαν ελπιδοφόρα μηνύματα. «Η αλήθεια είναι ότι στο Ντουμπάι ήθελα κάποια παραπάνω μέτρα όμως ο προπονητής μου, μού έλεγε ότι θα βγουν στη συνέχεια, όπως και έγινε στην Τυνησία. Ήταν σημαντικοί αγώνες, με συμμετοχή πολλών αθλητών και πήραμε όλοι μία γεύση για το τι θα επικρατήσει φέτος και τι θα πρέπει να περιμένουμε στο Ρίο.

Στην προσπάθεια του αυτή ο Μανώλης Στεφανουδάκης έχει στυλοβάτες τους προπονητές του Γιώργο Βαρβεράκη, Ιάκωβο Ιωαννίδη και Ιπποκράτη Σκαντζάκη αλλά αρκετούς άλλους ανθρώπους που συμβάλουν για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.

 "Με βαραίνει η ευθύνη του κόσμου"

Ο πήχης λοιπόν για το μεγάλο στόχο, την Παραολυμπιάδα στο Ρίο έχει τεθεί πολύ υψηλά τόσο από τον ίδιο τον πρωταθλητή μας όσο και από τον κόσμο. «Πρέπει να θέτουμε ψηλά τον πήχη. Προσπαθούμε για τη διάκριση, τη θέλουμε τη διάκριση. Βάζουμε τον πήχη στο… βάθρο. Σίγουρα με βαραίνει η ευθύνη αυτή.

 Ο κόσμος περιμένει το μετάλλιο όμως το θέλουμε και εμείς. Έχουμε παλέψει 4 χρόνια γι΄αυτό. Είναι ευκαιρία γιατί είμαστε σε καλή κατάσταση, το έδειξαν τα δύο παγκόσμια ρεκόρ και οι επιδόσεις στους αγώνες. Ξέρουμε ότι μπορούμε. Δεν θα μιλήσω για χρυσό παρότι οι επιδόσεις είναι τέτοιες όμως ένας αγώνας δεν ξέρεις πως θα σου βγει. Μου αρκεί να είμαι στο βάθρο και ας είναι οποιοδήποτε χρώμα το μετάλλιο».

Της Μαρίας Πετρούτσου

Σχόλια