default-image

Η ΓΓΑ… αδειάζει την ΕΠΟ

Ποδόσφαιρο
Η ΓΓΑ… αδειάζει την ΕΠΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεί που η ΕΠΟ εμφανιζόταν δυσαρεστημένη για την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής από το ΣτΕ για τη ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Σταύρο Κοντονή, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζήτησε την αναβολή και ζήτησε τη συζήτησή της την αμέσως προσεχή δικάσιμο το Μάιο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο  νομικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτήθηκε τον κατά το δυνατό συντομότερο επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσης, ενώ η ΕΠΟ  ζήτησε αναβολή λόγω της αποχής του νομικού εκπρόσωπού της. Παράλληλα ζήτησε να οριστεί δικάσιμο το Μάιο του 2016.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Την επόμενη Τρίτη 5 Απριλίου θα εκδικαστεί ενώπιον του Σ.τ.Ε η αίτηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) περί ακυρώσεως της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  κ. Σταύρου Κοντονή για οριστική ματαίωση της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας, ως προληπτικό μέτρο για την καταστολή της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, βάσει των διατάξεων του Νόμου 4326/2015.

Η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω αδυναμίας του νομικού εκπροσώπου της Ε.Π.Ο. να παραστεί, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων και την μη σχετική αδειοδότησή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).

Ο νομικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αιτήθηκε τον κατά το δυνατό συντομότερο επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσης.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναμένουν την εκδίκασή της αίτησης από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, με δεδομένο μάλιστα ότι η Ε.Π.Ο. είχε εξ αρχής αιτηθεί την άμεση εισαγωγή της υπόθεσης προς συζήτηση, με βασικό επιχείρημα την προγραμματισμένη λήξη της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο τέλος του Απριλίου 2016.

Η Ε.Π.Ο. πρότεινε την αναβολή της συζήτησης για την αμέσως προσεχή δικάσιμο τον Μάιο του 2016".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News