Αθλητισμός

Παγκρήτιοι Αγώνες Ιππασίας: Αναβάτες με μέλλον!

Ένα διήμερο γιορτή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από την Ιππική Ακαδημία Καρτερού με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Κρήτη.

Με απόλυτη επιτυχία έγιναν οι Παγκρήτιοι Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας (Ντρεσαζ)  και  η Αθλητική Ημερίδα Υπερπήδησης Εμποδίων. «Στην Ομοσπονδία Ιππασίας πιστεύουμε ότι το μέλλον του αθλήματος είναι στην περιφέρεια. Ειδικά στην Κρήτη υπάρχουν  από την μία οι ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες και από την άλλη το γεγονός ότι ο κρητικός ιππέας το έχει στην ψυχοσύνθεση του. Η Κρήτη μπορεί να βγάλει πρωταθλητές στην Ιππασία», τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής εμποδίων. «Ήταν ένα διήμερο γιορτής οι 1οι Παγκρήτιοι Αγώνες Ιππασίας για το 2016 που μας έδωσαν τη δυνατότητα να μάθει ο κόσμος το άθλημα που είναι προσιτό και έχει να προσφέρει πολλά σε αθλητικό και προσωπικό επίπεδο», δήλωσε η υπεύθυνη της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Μαριάννα Γραμματικάκη.

Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:

Ιππική Δεξιοτεχνία

Κατηγορία «Ε»: 1η: Ελιάνα Βερδιάκη (Ιππικής Ακαδημία Κρήτης), 2η: Ναταλία Φραγκιαδάκης (Ιππικής Ακαδημία Κρήτης) .

Κατηγορία «Α3»: 1η Ναταλία Φραγκιαδάκη (Ιππικής Ακαδημία Κρήτης), 2η: Δήμητρα Γαλλιου (Ιππικός Όμιλος Ρεθύμνου).

Υπερπήδηση Εμποδίων

Κατηγορία 80κ.: 1ος: Στέλλιος Κουμεντάκης (Ιππικός Όμιλος Πλακιά), 2η Μαριάννα Γραμματικάκη (Ιππικής Ακαδημία Κρήτης), 3η Ιωάννα Αντωνακάκη (Ιππικής Ακαδημία Κρήτης) .

Κατηγορία 1μ.: 1ος Λεωνίδας Δημητρίου (Ιππικής Ακαδημία Κρήτης) , 2ος Κωνσταντίνος Φραγκουλάκης (Ιππικής Ακαδημία Κρήτης), 3η Δήμητρα Γαλλιου (Ιππικός Όμιλος Ρεθύμνου).

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις για την  απόκτηση της Άδειας Ικανότητας Αθλητή με επιτυχόντες τους: Άννα Κονκινα, Ναταλία Γλυκιώτη, Άννα Μαρία Βερβεράκη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Υβόννη Διακάκη, Καλιόποη Καρλή, Μαρία Μανωλίτση, Επιστήμη Παυλάκη, Μαίρη Κουρκουτα Σιρινιάν, Ευτυχία Καλλιτσάκη, Χριστίνα Μπαροτσάκη, Ενολα Ιανιέλο, Μάριος Πετράκης Παραντρεσάζ.

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης  με ανακοίνωση της ευχαριστεί τον Δήμο Ηρακλείου για την στήριξη της διοργάνωσης μέσω του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Ιδιαίτερα τον κ. Ανδρεαδάκη Νεκτάριο για την χορηγία των αγώνων και τους κ. Ινιωτάκη Πέτρο, Γιάνναρη Νίκο και Ευφραίμογλου Βασίλη για την παρουσία τους στους αγώνες και στη βράβευση των αθλητών.

Ευχαρίστησαν επίσης  την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για την αποστολή του κριτή κ. Δημήτρη Τερζή αλλά και των εκπροσώπων της κ. Στάθη Παναγάκη & κ. Γιώργο Δενδρινό καθώς και τον κ. Μάνο Αγγελάκη για τον σχεδιασμό της διαδρομής εμποδίων. Τέλος ευχαρίστησαν τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθεια μεταξύ των οποίων και η  ΚΡΗΤΗ TV που ήταν χορηγός επικοινωνίας. Οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού στους επόμενους μας αγώνες τον Αύγουστο, στην Ιππική Ακαδημία Κρήτης στον Καρτερό.

Ρεπορτάζ

Μαρία Πετρούτσου

Σχόλια