Αθλητισμός

Ψηλά το κεφάλι παλικαράκια της Μικτής Κρήτης!

Είχα την ευκαιρία τις προηγούμενες ημέρες να παρακολουθήσω τις δύο αναμετρήσεις της Μικτής Κρήτης στην Ραφήνα και να ζήσω από κοντά την κρητική αποστολή. Να νιώσω την πίστη ότι αυτή η ομάδα μπορούσε φέτος να φτάσει ψηλά αλλά και την απογοήτευση που έφερε ο αποκλεισμός.

Σίγουρα για τις αγωνιστικές αιτίες, τις ατυχίες και την κακή διαιτησία στη ρεβάνς, που έφεραν τα παιδιά της Μικτής Κρήτης εκτός τελικής φάσης, μπορούν να γραφτούν και να ειπωθούν πολλά. Το δεδομένο είναι όμως ότι δεν άξιζαν να «γευτούν» αυτή την πίκρα του αποκλεισμού. Θεωρώ πάντως προσωπικά, ότι έπεσαν το μεγαλύτερο… θύμα της ανοργανωσιάς της ΕΠΟ και της ανικανότητας της Ομοσπονδίας να διοργανώσει σωστά την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Και αναφέρω τα εξής: Σύμφωνα με την προκήρυξη η Μικτή Κρήτης έπρεπε να παίξει ένα ματς στην έδρα της (δηλαδή στο Ηράκλειο ως πρωταθλήτρια Ένωση) και ένα εκτός έδρας με την Περιφέρεια που θα ζευγάρωνε μετά από κλήρωση. Αυτή η Περιφέρεια ήταν η 15η, δηλαδή τα νησιά του Αιγαίου. Η ΕΠΟ για να αποφύγει τα έξοδα των μετακινήσεων των ποδοσφαιριστών και των συνοδών τους από τα νησιά, αποφάσισε να γίνουν και τα δύο ματς στην Ραφήνα, ως ουδέτερο γήπεδο.

Ουσιαστικά όμως στέρησε από την Μικτή Κρήτης το πλεονέκτημα της έδρας της και εξανέμισε την καλύτερη ποιότητά της, όπως παραδέχτηκαν ακόμα και οι νικητές. Επίσης όρισε (άκουσον-άκουσον) για τις 9 το πρωί τον αγώνα ρεβάνς, για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά από το Αιγαίο, που έπρεπε να επιστρέψουν στα νησιά τους. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά ξύπνησαν από τις 6 τα χαράματα και πήγαν στις 07:30 στο γήπεδο. Συγνώμη αλλά αυτά δεν γίνονται… ούτε στην Ουγκάντα!

Με αυτά και με αυτά, η σπουδαία ποιότητα που διαθέτει η Μικτή Κρήτης έγινε… ίσα κι όμοια με την αντίπαλη ομάδα, πληρώνοντας με τον αποκλεισμό όλη αυτή την κατάσταση, αφού τα Κρητικόπουλα δεν έδειξαν μέσα στο γήπεδο αυτά που μπορούσαν. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι στην παρούσα φάση αδίκησαν τους εαυτούς τους, αξίζοντας πολλά περισσότερα στο φετινό πρωτάθλημα. Ασφαλώς θα πρέπει όλη αυτή η ιστορία να γίνει ένα καλό μάθημα για την καριέρα των παιδιών, που ουσιαστικά ξεκινά τώρα.

Χάθηκε μια πρόκριση στην τελική φάση αλλά σίγουρα δεν γκρεμίστηκε κι ο κόσμος. Η γενιά του 2000 στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο έχει πολύ μέλλον και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αργήσει ο καιρός που αυτά τα παιδιά θα πάρουν στις πλάτες τους το κρητικό ποδόσφαιρο. Ψηλά το κεφάλι παλικαράκια της Μικτής Κρήτης!

Σχόλια