default-image

Μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ
Μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίσως ο σημαντικότερος αγώνας της 12ης αγωνιστικής του Top16 της Ευρωλίγκας είναι ο αποψινός (21:45, ΕΡΤ) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς κρίνει την πορεία και των στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Πέρυσι διεκδικούσαν την κατάκτηση του τίτλου στον τελικό της Μαδρίτης, φέτος διεκδικούν απλά την πρόκρισή τους στα πλέι οφ. Το μεταξύ τους αποψινό παιχνίδι, πάντως είναι ύψιστης σημασίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να κάνουν το απόλυτο ως τη λήξη του Top16, δηλαδή εκτός του ότι πρέπει να νικήσουν απόψε τη Ρεάλ πρέπει να κάνουν το ίδιο και με την Χίμκι στη Μόσχα, αλλά και με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ. Μετά τη χθεσινή νίκη της Μπάμπεργκ επί της ΤΣΣΚΑ προστέθηκε ένα ακόμη εμπόδιο καθώς ακόμα και το τρία στα τρία να κάνει ο Ολυμπιακός, εφόσον οι Βαυαροί χάσουν ένα παιχνίδι (παίζουν με Μπαρτσελόνα εκτός και Λαμποράλ εντός), θα μείνει εκτός συνέχειας.

Όπως καταλαβαίνει κανείς το έργο τους κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, όμως όσο υπάρχει ελπίδα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν τα παρατούν. Στο πίσω μέρος του μυαλού των γηπεδούχων είναι να καλύψουν και τη διαφορά των 12 πόντων που είχαν χάσει στη Μαδρίτη, έτσι ώστε να έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Και σε αυτό το ματς απόντες θα είναι οι Λοτζέσκι, Γιανγκ, αλλά και ο Αθηναίου που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Και οι Ρεάλ, όμως θέλει τη νίκη για να μην μπει σε περιπέτειες κάτι που την καθιστά ακόμα πιο… επικίνδυνη. Έχει πολλά προβλήματα, ωστόσο, καθώς τραυματίες είναι οι Αγιόν, Ματσιούλις, Ρέγες και Ρούντι, που όμως αναμένεται να παίξουν κανονικά σε αντίθεση με τον Ερνανγκόμεθ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News