default-image

Δεν πάει στο ραντεβού με τον Κοντονή ο Μαρινάκης

Αθλητισμός
Δεν πάει στο ραντεβού με τον Κοντονή ο Μαρινάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ώρες πριν το ραντεβού (14:00) με το Σταύρο Κοντονή  η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορεί να είναι παρών.

Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων επικαλείται τον περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν για το αν παραβιάζεται αυτός από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτιο Δασκαλόπουλο.

Μάλιστα στην ανακοίνωση τους οι ερυθρόλευκοι αφήνουν αιχμές για παρεμβάσεις τρίτων που οδήγησαν σε αυτό το κώλυμα, μιλώντας για «…καταγγελίες και οχλήσεις δημοσιογράφων».

«Με βάση τα παραπάνω δε καθίσταται δυνατή η παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του μεγαλύτερου επενδυτή στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού και τους ιδιοκτήτες των λοιπών ΠΑΕ προκειμένου να ασκήσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του της διασφάλισης της οικονομικής του ελευθερίας και της προστασίας της ιδιοκτησίας του», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προκαλεί πάντως απορίες το γεγονός ότι ενώ η συνάντηση είχε προαναγγελθεί εδώ και πολλές ημέρες, κανένας από το υφυπουργείο Αθλητισμού δεν είχε μπει στον κόπο να επικοινωνήσει με την εισαγγελία Αθηνών και να θέσει το ερώτημα για το αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να δώσει το παρών σε αυτή, με δεδομένο το περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του έχει επιβληθεί.

Και αν γίνει η συνάντηση ποιο θα είναι το αντικείμενο της και πως θα μπορέσουν να συζητήσουν για τα φλέγοντα θέμα οι Μελισσανίδης και Σαββίδης με τους Γιαννίκο και Βρέντζο που θα εκπροσωπήσουν τον Ολυμπιακό. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο Ιβάν Σαββίδης είχε πει στον Γιάννη Βρέντζο στη άτυπη συνάντηση της Σούπερ Λίγκας, ότι δεν συνομιλεί με υπαλλήλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Ο Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σεβόμενος το θεσμό της Δικαιοσύνης, είχε ενημερώσει μέσω των συνηγόρων του προ δεκαπενθημέρου και πλέον τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών κ. Σταμάτιο Δασκαλόπουλο για τη προσωπική πρόσκληση που είχε λάβει από τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή να συμμετάσχει ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συνάντηση των ιδιοκτητών – επενδυτών των μεγάλων Π.Α.Ε.. Ο κ. Δασκαλόπουλος δεν εξέφρασε καμία επιφύλαξη σε σχέση με τη παρουσία του κ. Μαρινάκη εφόσον κύρια θέματα της συνάντησης ήταν η διασφάλιση της δημόσιας τάξης και η προστασία της περιουσίας των ΠΑΕ και των μετόχων τους.

Κατόπιν τούτου ο κ. Μαρινάκης απάντησε θετικά στη πρόσκληση του Υπουργού προκειμένου να συμμετάσχει στη συζήτηση για θέματα που αφορούν τη διασφάλιση της δημοσίας τάξης και τη διαμόρφωσης νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος.

Σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν τη πραγματοποίηση της συνάντησης, η οποία ήταν γνωστή ότι θα πραγματοποιηθεί εδώ και δέκα τουλάχιστον ημέρες, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος κάλεσε τον συνήγορο του κ. Μαρινάκη και εξέφρασε την επιφύλαξη του σε σχέση με τη παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συγκεκριμένη συνάντηση ύστερα από «καταγγελίες και οχλήσεις δημοσιογράφων». Τη συγκεκριμένη θέση επανέλαβε στη συνέχεια και ο κ. Σταμάτιος Δασκαλόπουλος με το σκεπτικό ότι η ατζέντα της συνάντησης όπως διαμορφώνεται από την επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία εκδόθηκε και ήταν γνωστή στους αρμοδίους εισαγγελείς από τη Τρίτη 22.03.2016, θέτει ζητήματα σε σχέση με τη παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη συμμόρφωση του με το περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Με βάση τα παραπάνω δε καθίσταται δυνατή η παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του μεγαλύτερου επενδυτή στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού και τους ιδιοκτήτες των λοιπών ΠΑΕ προκειμένου να ασκήσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του της διασφάλισης της οικονομικής του ελευθερίας και της προστασίας της ιδιοκτησίας του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News