default-image

Θα δείξει... στο EURO 2016

Αθλητισμός
Θα δείξει... στο EURO 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ολοφάνερο πως μέσα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δονούν ολόκληρο τον πλανήτη, όπως οι χθεσινές δολοφονικές ενέργειες στις Βρυξέλλες, θέλουν να σκορπίσουν το φόβο και τον τρόμο στους απλούς ανθρώπους. Ποιοι; Εκείνοι που αναλαμβάνουν την ευθύνη;

-Ουσιαστικά αυτοί που έχουν σχεδιάσει και οργανώσει την ίδια την ύπαρξη και τη δράση τους. (Οι «σκοτεινοί» κύκλοι, δηλαδή, που είναι πίσω από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και «φτιάχνουν» το παγκόσμιο παιχνίδι.)

Ξέρουμε όλοι μας ότι δεν είναι μόνο τα θύματα και οι τραυματίες από τις εκρήξεις. Οι άτυχοι, που βρέθηκαν σε μια δυσμενή συγκυρία χρόνου και τόπου, δε στοχοποιούνται προσωπικά για να χάσουν τη ζωή τους ή την αρτιότητα των μελών τους.  Ο κεντρικός στόχος είναι η χειραγώγηση των ίδιων των κοινωνιών, αφού κάθε φορά από παρόμοια συμβάντα, με επίκεντρο τους δίδυμους πύργους, αφαιρούνται ελευθερίες και δικαιώματα, που ζημιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση, με συνέπεια τη «χειραγώγηση» των πολλών. Η εμπειρία της "11/9" αποτελεί την απάνθρωπη μήτρα όλων όσων έχουν ακολουθήσει...

Και επειδή είναι νωπές ακόμη οι πληγές από το προηγούμενο «χτύπημα» στη Γαλλία, γίνεται ευνόητο ότι, μετά και από αυτό, μας περιμένει να δούμε τον ερχόμενο Ιούλιο μέτρα ασφαλείας στο Euro 2016 που πριν δε θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε! Αν μάλιστα υπάρξει και η συμμετοχή του στρατού για την ύψιστη ασφάλεια του μεγάλου ποδοσφαιρικού γεγονότος, ας έχουμε στην άκρη του μυαλού το σοφό «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Λογικά ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, δήλωσε πως πρόκειται για θέμα «υψίστης ασφαλείας» το ερχόμενο Euro, που θα πρέπει οι Αρχές να παρέχουν «μέγιστη ασφάλεια στις ομάδες, στα μέλη των αποστολών, αλλά και στους φιλάθλους». Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και τις επιθέσεις στο Παρίσι, όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 130 άτομα, οι Γάλλοι έχουν αυξήσει κατά πολύ τα μέτρα ασφαλείας στους αγωνιστικούς αλλά και τους περιβάλλοντες χώρους των γηπέδων, ενώ ο Καζενέβ αποκάλυψε πως η Πολιτεία προτίθεται να δαπανήσει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ για την τοποθέτηση κι άλλων καμερών σε διάφορους χώρους.

Θα μείνουν όμως μόνο σε αυτά, όταν ήδη είναι κυρίαρχο θέμα διερεύνησης «τα κενά ασφαλείας» που παρουσίασαν το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών; Φανταστείτε τη μετακίνηση τόσων αποστολών και φιλάθλων από διάφορες χώρες, σε ένα τόσο ελκυστικό ραντεβού στην Πόλη του Φωτός. Όταν στο προηγούμενο EURO σε Πολωνία-Ουκρανία υπήρξαν 7 εκατ. επισκέπτες, στη Γαλλία το πράγμα γίνεται πολύ ζόρικο...

(Από την στήλη "Άποψη" της έντυπης έκδοσης)

# #Ήδη "oχυρώνεται" η Γαλλία για το Euro μετά τα γεγονότα στις Βρυξέλλες και το μαρτυρούν όλες οι κινήσεις και δηλώσεις της επόμενης μέρας... Έχει αξία να δούμε αυτό που θα εφαρμόσουν τελικά με άξονα τις δηλώσεις του Γαλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς στον ραδιοφωνικό σταθμό "Europe 1":

"Ναι, θα γίνει και το Euro 2016 και ο Γύρος της Γαλλίας. Τα μεγάλα αθλητικά, πολιτιστικά και λαϊκά αθλήματα είναι απαραίτητα για να δείξουμε πως είναι ένας λαός ελεύθερος, που στέκεται στα πόδια του και ο οποίος δεν φοβάται".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News