Αθλητισμός

Ξύλο μαθητών στο Ρέθυμνο στον ημιτελικό ποδοσφαίρου!

Μαύρη μέρα είναι η σημερινή για τον σχολικό αθλητισμό της Κρήτης, καθώς διακόπηκε ο ημιτελικός που πραγματοποιούνταν στο Ρέθυμνο, ανάμεσα στα Λύκεια από Χανιά και Ηράκλειο, λόγω επεισοδίων!

Ο ημιτελικός γινόταν το πρωί στο γήπεδο της Σοχώρας στο Ρέθυμνο και τέθηκαν αντιμέτωπα τα σχολεία που πήραν τους τίτλους σε Ηράκλειο και Χανιά και συγκεκριμένα το 7ο ΓΕΛ Ηρακλείου και το Λύκειο Ελ. Βενιζέλου Χανίων.

Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο ημιτελικός, το σχολείο του Ηρακλείου κέρδιζε 2-0 με γκολ των Μανουσάκη και Φρογάκη αλλά υπήρξε, σύμφωνα με όσους ήταν στο γήπεδο, καταστρατήγηση του Fair Play από ποδοσφαιριστή-μαθητή του Λυκείου Χανίων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ξύλο μεταξύ μαθητών (!) και ο διαιτητής να αναγκαστεί να διακόψει οριστικά το παιχνίδι. Ήδη έχει ενημερωθεί η αρμόδια Επιτροπή, η οποία αναμένεται να αποφασίσει τον μηδενισμό των δύο ομάδων και τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

«Είναι άδικο για την προσπάθεια των παιδιών όμως μιλάμε για σχολικό αθλητισμό, όπου δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή υποψία παρεκτροπής. Γι' αυτό λοιπόν δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια άσχημα γεγονότα. Όλα δείχνουν ότι οι δύο ομάδες θα μηδενιστούν αλλά αναμένουμε την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής» δήλωσε ο κ. Βασίλης Πλεσίτης εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ηρακλείου, ο οποίος συνόδευε το 7ο ΓΕΛ Ηρακλείου στο Ρέθυμνο.

Ρεπορτάζ:Μάνος Βαρδαλαχάκης

Σχόλια