default-image

Φήμες και κίνδυνοι από το νέο αθλητικό νόμο

Ποδόσφαιρο
Φήμες και κίνδυνοι από το νέο αθλητικό νόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κίνδυνος για τους συλλόγους που αντιμετωπίζουν φαινόμενα «ΠΑΕ υπό εκκαθάριση», είναι αυτή τη στιγμή στη φάση των πληροφοριών και φημών σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο Κοντονή, που αναμένεται να ψηφισθεί τον Μάιο.

Βάσει των όσων έχουν διατυπωθεί ως τώρα, το πρόβλημα θα είναι για τις ομάδες που δεν θα έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση των χρεωμένων ΠΑΕ τους, αφού η ισχύς του θα είναι -πάλι με τις ίδιες πληροφορίες- ?από την περίοδο 2016-17. ?Ότι κι αν ψηφισθεί τελικά, θα πρέπει να είναι συμβατό με το Σύνταγμα και να μην συντρέχουν λόγοι με αναδρομική ισχύ όπως στην πρόσφατη υπόθεση των -6 βαθμών του ΟΦΗ.

Επειδή ο κοινός νους δεν μπορεί να δει τον πολιτικό άνδρα που θα έχει το θράσος να αφανίσει τις ομάδες σύμβολα μιας ολόκληρης χώρας, υπάρχει ο τόπος να αντιμετωπισθεί η όποια ακραία και άδικη προτεινόμενη διάταξη από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Γιατί θα είναι εκτρωματικό να φορτωθούν τα ποσά των «χρεωμένων» και «διαλυμένων» στις νέες ΠΑΕ, δηλαδή στους ίδιους τους συλλόγους, όταν τα χρέη τα δημιούργησαν φυσικά πρόσωπα και με την ευθύνη των ίδιων των πολιτικών ή ελεγκτικών φορέων της Πολιτείας.

Από την πλευρά τους όμως οι σύλλογοι, θα πρέπει να τρέξουν με σοβαρότητα και σπουδή την εκκαθάριση και λύση των χρεωμένων ποδοσφαιρικών τους εταιρειών. Σε κάθε περίπτωση πάντως σε αυτή την αναμενόμενη νομοπαρασκευή, χωράει ο πολιτικός λόγος και οι Σύλλογοι που είναι στη σφαίρα επιρροής του ζητήματος, θα πρέπει να ενημερώσουν τα πολιτικούς φορείς έγκαιρα, κατά τόπους ή συνολικά. Άλλωστε ήδη ισχύει νομοθετικά, ότι ένα ερασιτεχνικό σωματείο, δεν μπορεί να συστήσει νέα ΠΑΕ, αν προηγουμένως δεν έχει εκκαθαρίσει την άλλη, αφού η ΕΕΑ έχει κλείσει όλα τα παράθυρα, μετά τις πονηριές συγκεκριμένων παραγόντων και ομάδων.

Στον ΟΦΗ εκτιμούν ότι η εκκαθάριση ως το τέλος Μαϊου και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ενώ στον Εργοτέλη, η ιστορία της «μη λύσης» από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ, γίνεται πλέον πιο σοβαρή για το μέλλον του συλλόγου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News