Αθλητισμός

Ανακλήθηκε η ποινή μίας αγωνιστικής για τον ΠΑΟΚ

Με κόσμο θα αγωνιστεί τελικά ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση κόντρα στην Καλλονή καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεχτά τα επιχειρήματα του «Δικεφάλου» και αφαίρεσε την ποινή της έδρας από την τιμωρία του. Θα πληρώσει κανονικά, ωστόσο, το πρόστιμο των 24.500 ευρώ.

Η υπόθεση εξετάστηκε χθες και σήμερα η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ γνωστοποίησε την απόφασή της, η οποία ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ. Να υπενθυμίσουμε ότι η τιμωρία αφορούσε τον αναπτήρα που χτύπησε τον Νίκο Λαζαρίδη μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Ατρομήτου.

Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει τα εξής: "Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με την υπ’ αριθμ. 16/16-3-2016 απόφασή της δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ’ αριθμ. 62/4-3-2016 απόφασης της ΠΕ/Super League. Εξαφανίζει εν μέρει την εκκαλουμένη. Επανακρίνει την υπόθεση. Επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή 24.500 ευρώ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ακροαματική διαδικασία που έγινε χθες, οι νομικοί του ΠΑΟΚ επικαλέστηκαν άλλες (7-8) αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων που ακύρωναν ποινές κεκλεισμένων των θυρών, κυρίως σε αγώνες της Football League. Το κρίσιμο σημείο, όμως, να αποδειχθεί ότι δεν υπήρχε τραυματισμός του Λαζαρίδη. Κάτι τέτοιο έγινε με τις μαρτυρίες του γιατρού του ΠΑΟΚ, αλλά και του Ατρομήτου, που όπως φάνηκε έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή της απόφασης.

Σχόλια