default-image

Συστράτευση ζητά ο Μακράκης για την παραμονή του Εργοτέλη

Μπάσκετ
Συστράτευση ζητά ο Μακράκης για την παραμονή του Εργοτέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κομβικό σημείο βρίσκεται το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής για τον Εργοτέλη, ο οποίος μπαίνει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με σκοπό να διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει για την παραμονή.

Με δεδομένο ότι υποβιβάζονται πέντε ομάδες, τα πράγματα είναι δύσκολα, παρότι απομένουν οκτώ ολόκληρες αγωνιστικές. Οι "κιτρινόμαυροι" καλούνται κυρίως να ξεπεράσουν την πίεση του αποτελέσματος, αλλά και το ψυχολογικό βάρος από το γεγονός ότι έχουν να κερδίσουν από τις 10 Ιανουαρίου του 2016 (μετρούν οκτώ ήττες από τότε και μία νίκη στα χαρτιά στο ματς με τον Προμηθέα).

Για τους λόγους που οδήγησαν την ομάδα στη θέση που βρίσκεται τώρα, αλλά και τις ελπίδες του Εργοτέλη μίλησε στη "Ν.Κ." ο Γιώργος Μακράκης. «Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, καθώς στις οκτώ αγωνιστικές που απομένουν χρειαζόμαστε πέντε νίκες για να σωθούμε», επισημαίνει ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων" και εξηγεί: «Κατά τη γνώμη μου, όπως είναι τώρα το πρωτάθλημα, με την Ένωση Ιλίου έχουμε χάσει τη διαφορά και χρειαζόμαστε μία νίκη περισσότερη για να καλύψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Ενώ με τον Έσπερο που παίζουμε εκτός την άλλη εβδομάδα πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε για να τον έχουμε αποκάτω. Δεν αποκλείεται να μπει στο παιχνίδι του υποβιβασμού και ο Α.Σ. Παπάγου, καθώς εκκρεμεί η ένσταση της Ελευσίνας για αντικανονική συμμετοχή του Διαμαντόπουλου, που είναι τιμωρημένος από την ΕΣΚΑ με έξι μήνες απαγόρευσης από τους αγωνιστικούς χώρους».

«Χάσαμε τη χημεία μας»

Για τον Γιώργο Μακράκη η ομάδα έφτασε σε αυτό το σημείο επειδή «μετά τις γιορτές φάνηκαν οι αδυναμίες μας. Προσπαθήσαμε το καλοκαίρι να πάρουμε έναν ψηλό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το κενό φάνηκε μετά τον τραυματισμό του Σκλήβα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Έχουμε χάσει τη χημεία μας μετά την αποχώρηση του Ξενάκη, η απώλεια του οποίου ήταν μεγάλο πλήγμα για εμάς. Ο Τσερκιτσόγλου, εάν εξαιρέσουμε τα τελευταία 2-3 παιχνίδια, δεν μπήκε ποτέ στην ομάδα λόγω των τραυματισμών του. Όλα τα παραπάνω αναστάτωσαν την ομάδα, χάθηκε η χημεία της και με τις συνεχόμενες ήττες επιδεινώθηκε όλο αυτό το πράγμα. Χάθηκε η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία της».

«Χρειάζεται στήριξη ο πρόεδρος»

Δεν είναι, όμως, μόνο αγωνιστικά τα προβλήματα, όπως μας εξηγεί ο έμπειρος τεχνικός. «Υπάρχει μια δυσκολία στις πληρωμές, ενώ και λειτουργικά υπάρχουν αρκετά κενά. Δεν μπορεί ο Βαγγέλης Γιαννουλάκης να σηκώνει όλο το βάρος. Χρειάζεται περισσότερη στήριξη από όλο τον κόσμο του Εργοτέλη - άλλωστε είναι η μόνη ομάδα που τον εκπροσωπεί στις εθνικές κατηγορίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται συστράτευση δυνάμεων και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στον Εργοτέλη. Υπάρχει μόνο ο Βαγγέλης (σ.σ. Γιαννουλάκης). Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να κάνουμε μία υπέρβαση, αλλά περιμένω περισσότερη βοήθεια στον πρόεδρο. Περισσότερη βοήθεια από τον κόσμο που έχει ελαττωθεί στα τελευταία παιχνίδια. Έχουμε ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας, έχουμε πολλές ατυχίες, όμως θα το παλέψουμε ως το τέλος. Είμαι επτά χρόνια στην ομάδα και έχω ζήσει καλές και κακές στιγμές, έχω περάσει πάρα πολλά και αισθάνομαι τον Εργοτέλη οικογένειά μου, σπίτι μου, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ, ο πρόεδρος και οι παίκτες... Χρειάζεται περισσότερη στήριξη από όλο τον κόσμο του Εργοτέλη».

«Δεν έχω παράπονο απ' τα παιδιά»

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μακράκη, η ομάδα τη δεδομένη στιγμή χρειάζεται «ένα τσαφ για να ανοίξουν οι διακόπτες. Ίσως μία νίκη την Κυριακή επί του Χολαργού να αλλάξει τα πράγματα. Θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την υπέρβαση ως το τέλος του πρωταθλήματος. Γιατί χρειάζεται υπέρβαση και ψυχολογική και αγωνιστική. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά ή από την προπόνησή τους ή από αυτό που ζητώ. Δουλεύουν πολύ. Ίσως υπάρχει απογοήτευση, έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους. Το μπάσκετ είναι, όμως, ένα παιχνίδι και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουν και να χαρούν το υπόλοιπο του πρωταθλήματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News