default-image

Θετικά νέα για Εργοτέλη και Ολυμπιακό Β. από την ΕΕΑ

Αθλητισμός
Θετικά νέα για Εργοτέλη και Ολυμπιακό Β. από την ΕΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραστήρια κινείται ο Ολυμπιακός Βόλου σε συνεργασία με τον Εργοτέλη προκειμένου να βρει τον δρόμο της επιστροφής του στα εθνικά και επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Οι τελευταίες ενέργειες του που περιελάμβαναν μια μεστή και ωφέλιμη συνάντηση με τον παράγοντα του Εργοτέλη Γιώργο Βρέντζο, είχαν επίκεντρο την ΕΠΟ και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και νομικές ενέργειες που θα κάνουν πιο σίγουρη την οργάνωση της επόμενης ημέρας.

Στην ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει λόγο για τις βάσιμες προσδοκίες που πήρε από την ΕΕΑ για να ξεκινήσει από Γ΄εθνική και όπως ακριβώς οι προηγούμενες ΠΑΕ που είχαν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Σε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937, προκειμένου να προετοιμάσει την επόμενη μέρα για την ομάδα μας. Η τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Νικόλαο Τσεκούρα και τα μέλη κ.κ. Νικόλαο Κάβουρα και Αλέξανδρο Μεταφτσή, είχε συνάντηση αρχικά με αντιπροσωπεία του Εργοτέλη, με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Βρέντζο, όπου συζητήθηκαν τα κοινά θέματα που αφορούν τις ομάδες μας, αλλά και η μεθόδευση των κινήσεων, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό γι' αυτές, μετά την επάνοδο τους στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Στη συνέχεια τα μέλη της τριμελούς αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκη Γεώργιο, με τον όποιο, σε άριστο κλίμα, συζητήθηκε η υπόθεση της ομάδας μας και από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, διαβεβαίωσε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, μετά και τις εισηγήσεις που αναμένονται από το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας, ώστε ιστορικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός μας, τις οποίες έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, να μη βρίσκονται σε δυσχερή θέση, ενώ τόνισε ότι οι υπηρεσίες της Ομοσπονδίας θα είναι στη διάθεση των ανθρώπων της ομάδας μας για παροχή στοιχείων.

Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με το Νομικό Γραφείο, εξειδικευμένο σε αθλητικά θέματα, που συνδράμει τις προσπάθειες της Διοίκησης και συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις μας.

Άμεσα θα γίνει συνάντηση με την ΕΠΣΘ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έως τώρα κινήσεις μας, αλλά και τη συμβολή της, ως εποπτεύουσα αρχή του αθλήματος στηΜαγνησία, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα του Ολυμπιακού Βόλου.

Στη συνέχεια προγραμματίζεται συνάντηση και ενημέρωση των μετόχων, ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που τους αφορούν και που επιβάλλονται για την επόμενη μέρα, που θα επανέλθει η ομάδα μας στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Απαντήσεις από την Επιτροπή

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου και ενημέρωσε τους ιθύνοντες του βολιώτικου συλλόγου, πως με βάση τη νομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ο Ολυμπιακός μπορεί να αγωνιστεί στην Γ' Εθνική, χωρίς τα χρέη του παρελθόντος. Αυτό ισχύει σήμερα. Βέβαια, επειδή επίκειται ο νέος αθλητικός νόμος, άφησαν ένα «παράθυρο» για το τι θα ισχύσει και αργότερα. Πολύ σύντομα, ωστόσο, όπως τονίζουν στον Ερασιτέχνη, θα γνωρίζουν περισσότερα γι' αυτό το θέμα.

Συγκεντρώνουμε τα οικονομικά στοιχεία για να δούμε ποιες οικονομικές υποχρεώσεις άφησε πίσω της η ΠΑΕ, σε περίπτωση που αναβιώσουν κάποια χρέη, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με κάποιους ανθρώπους που επιθυμούν να αναμιχθούν με τα διοικητικά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Έχουμε απευθυνθεί τόσο στο CAS, όσο και στη FIFA, για να γνωρίζουμε ποιες οικονομικές υποχρεώσεις εκκρεμούν και ποιες έχουν τελεσιδικήσει, από προσφυγές ξένων παικτών», ανέφερε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη,Νίκος Τσεκούρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News