default-image

Πρόκριση μετά από 16 πέναλτι για την Ατλέτικο

Ποδόσφαιρο
Πρόκριση μετά από 16 πέναλτι για την Ατλέτικο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση (χωρίς σκορ και το πρώτο ματς), η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, αφού εκτελέστηκαν 16 πέναλτι!

Με σκορ 8-7 στα πέναλτι, οι Μαδριλένοι επικράτησαν της Αϊντχόφεν και προκρίθηκαν στους «8» του θεσμού.

Ο Ναρσίνχ ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 8ο πέναλτι της Αϊντχόφεν και από τη στιγμή που ο Χουανφράν βρήκε στόχο, οι Μαδριλένοι πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Ατλέτικο απείλησε στο 15' με τον Αντουάν Γκριεζμάν να βγαίνει τετ α τετ με τον Ζουτ, όμως ο τελευταίος τον σταμάτησε.

Οι Μαδριλένοι απείλησαν ξανά στο 50' με την κεφαλιά του Χοσέ Μαρία Χιμένες και στο 51' με το σουτ του Αουγκούστο Φερνάντες, αλλά η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στην απέναντι εστία. Ο Λοκάντια στο 58' έκανε το διαγώνιο πλασέ και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Όμπλακ, ο Ντε Γιονγκ δεν κατάφερε εν συνεχεία να πιάσει την κεφαλιά, όπως και αμέσως μετά το πλασέ ο Πρέπερ (και οι δύο σε καλή θέση).

Ο Ζουτ έσωσε την Αϊντχόφεν στο 85' καθώς σταμάτησε το σουτ του Σιμεόνε. Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και οδηγήθηκε στην παράταση, όπου δεν υπήρξαν ιδιαίτερες φάσεις για γκολ.

Στα πέναλτι, ωστόσο, οι φίλαθλοι το… ευχαριστήθηκαν.

Η Αϊντχόφεν έκανε την αρχή με τον Φαν Χίνκελ, η Ατλέτικο απάντησε με τον Γκριεζμάν και το… γαϊτανάκι συνεχίστηκε με τους Γκουαρδάδο- Γκάμπι, Πρέπερ- Κόκε, Μπρούμα- Σαούλ, Έκτορ Μορένο- Τόρες, Λεστιέν- ΧΜ Χιμένες, Άριας -Φιλίπε Λουίς. Μέχρι που ήρθε ο Νάρσινχ να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 8ο πέναλτι της Αϊντχόφεν. Ο Χουανφράν αποδείχτηκε ψύχραιμος στη συνέχεια και η Ατλέτικο πανηγύρισε την πρόκριση.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, ΧΜ Χιμένες, Γκοντίν (89' Λούκας Ερνάντεθ), Φιλίπε Λουίς, Αουγκούστο Φερνάντες (56' Φερνάντο Τόρες), Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Φερέιρα Καράσκο (75' Κρανεβίτερ), Γκριεζμάν.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Άριας, Μπρούμα, Ισιμά-Μιρέν, Έκτορ Μορένο, Βίλεμς (75' Μπρένετ), Πρέπερ, Φαν Χίνκελ, Γκουαρδάδο, Λοκάντια (87' Λεστιέν), Λουκ ντε Γιονγκ (118' Νάρσινχ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News