Αθλητισμός

Στην Ιταλία για το Παγκόσμιο Χαλκιαδάκη- Μηλάκη

Στο  προπονητικό κέντρο της UCI στην Ελβετία βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι πρωταθλήτριες του "Τάλως ΑμεΑ" Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη.

Οι δύο κορυφαίες αθλήτριες του ελληνικού τάντεμ των τελευταίων χρόνων και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης ήταν προσκεκλημένοι από τη παγκόσμια ομοσπονδία ώστε να συμμετάσχουν σε καμπ προετοιμασίας με άλλους σπουδαίους αθλητές ΑμεΑ.

Το ελληνικό δίδυμο ολοκλήρωσε χθες το καμπ και αναχωρούν σήμερα για την Ιταλία. «Είναι μεγάλη μας τιμή που για άλλη μια φορά μας επέλεξε η UCI για το καμπ. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ο πρώτος σταθμός στο δρόμο για το Ριο.

 Αυτό το διάστημα είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε εξειδικευμένα στην πίστα - καθώς στην Κρήτη όπου διαμένουμε δεν υπάρχει ποδηλατοδρόμιο - υπό την επίβλεψη κορυφαίων προπονητών, συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα ομοσπονδιακού προπονητή. Για εμάς είναι ο πρώτος σημαντικός αγώνας της χρονιάς και στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας σημειώνοντας νέα πανελλήνια ρεκόρ και διακρίσεις για τη χώρα μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομοσπονδία μας ΕΑΟΜ ΑμεΑ, τους ανθρώπους του σωματείου μας ΑμεΑ Τάλως και τους προπονητές μας Γιώργο Βαρβεράκη και Αθηνά Σιδεράκη , καθώς και τις εταιρείες Oakley Greece,  Fuji Bikes Greece και Transcombi Express που στηρίζουν τις προσπάθειες μας στο δύσκολο δρόμο για το Ρίο», σημείωσε η Ηρώ Μηλάκη.

Το πρόγραμμα των ελληνικών γυναικείων πληρωμάτων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας περιλαμβάνει την ατομική καταδίωξη 3000μ. (18 Μαρτίου), την ατομική χρονομέτρηση 1000μ. (19 Μαρτίου και τα 200μ. σπριντ (20 Μαρτίου). Το ανδρικό πλήρωμα θα αγωνιστεί στην ατομική καταδίωξη 4000μ. (18 Μαρτίου), την ατομική χρονομέτρηση 1000μ. (19 Μαρτίου) και τα 200μ. σπριντ (20 Μαρτίου).

Σχόλια