default-image

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι, 3-1 τον Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι, 3-1 τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μία αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Μόλις στο 3' ο Λέτο έπαιξε στον χώρο πίσω από τον φορ έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη των σέντερ μπακ και ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ προλαβαίνοντας τους Σαλίνο και Ρομπέρτο. Κι αφού ο Καμπιάσο δεν απάντησε άμεσα (στο 5' με σουτ έξω από την περιοχή) ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα.

Πιο χαρακτηριστική φάση αυτή του 28' με τον Ταυλαρίδη να είναι μόνος του στην μικρή περιοχή αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω στον Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός στο 32' έφτασε κοντά στο γκολ με τον Φουστέρ αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ. Δεν έγινε το ίδιο και στο 38'. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν ωραία την μπάλα αυτή στρώθηκε στον Καμπιάσο έξω από την περιοχή κι αυτός με δυνατό μονόκομματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα γκολ που... αμφισβήτησε ο επόπτης αλλά μετά από συνεννόηση με τον Κύζα συμφώνησαν πως έπρεπε να μετρήσει. Ουσιαστικά η αμφιβολία υπήρχε για την θέση του Τσόρι. Ο Αργεντινός όντως ήταν εκτεθειμένος αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει την φάση με την μπάλα να πηγαίνει στην άλλη γωνία.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλύτερα στο ματς. Πίεσαν περισσότερο την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα στις λίγες αλλά καλές φάσεις που δημιούργησαν. Και το σουτ του Φουστέρ στο 55' κατέληξε άουτ όπως επίσης και το σουτ του Μασουακού ενώ το φάουλ του Φορτούνη το έβγαλε κόρνερ ο Στιλ στο 73'.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με μόνο μία φάση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Κι αυτή του Μαμούτσε στο 77'. Οταν τον έβγαλε ο Μπεργκ στον κένο  χώρο ο Ρομπέρτο είχε γλιστρήσει και δεν ήταν στο τέρμα αλλά το πλασέ του από πολύ μακριά κατέληξε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερό ότι έπαιζε με τον χρόνο. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση του με τον Σίλβα να βάζει και δεύτερο φορ κοντά στον Ιντέγε (Πούλιδο) να βγάζει αμυντικό χαφ και να προσθέτει εξτρέμ (Ερνάνι αντί Καμπιάσο) και προσπαθούσε να βρει το χρυσό γκολ Το έκανε στο 86'. Από στημένη φάση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ ο Ντα Κόστα πήδηξε μόνος του  στην μικρή περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Πριν ακόμα καταλάβουν οι «πράσινοι» τι έγινε ήρθε και το 3-1! Ο Μιλιβόγεβιτς έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Ερνάνι στην πλάτη του Μέστο, ο Ιταλός έκοψε ο Ταυλαρίδης ήθελε να κοντρολάρει την μπάλα που του την έκλεψε ο Ιντέγε και πλάσαερε αμέσως τον Στιλ για το 3-1. Μάλιστα ήταν τέτοιο το σοκ στους «πράσινους» που εάν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ίσως να έβαζαν κι άλλο γκολ μέσα σ' ένα διάστημα πέντε έξι λεπτών.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (81' Πουλίδο), Τσόρι (62' Πάρντο), Φορτούνης, Φουστέρ (81' Ερνάνι), Ιντέγε

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Αμπέντ, Βιγιαφάνιες (71'Εσιέν), Λέτο (74' Μαμούτε), Μπεργκ

Πηγή: http://www.gazzeta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News