default-image

Ο εκκαθαριστής και... το πρωτάθλημα Francis Ford Coppola

Ποδόσφαιρο
Ο εκκαθαριστής και... το πρωτάθλημα Francis Ford Coppola

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με όσα γίνονται ένθεν και ένθεν, από τις «4 μεγάλες ΠΑΕ», στο τέλος θα δικαιώσουν τον Κοντονή κατά το ήμισυ. Μισό καλώς γιατί διέκοψε το κύπελλο και μισό κακώς, που δεν διέκοψε το πρωτάθλημα. Η ατμόσφαιρα πριν το ντέρμπι των «αωνίων» και μετά τις καταγγελίες περί προβοκάτσιας που δημοσιοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, δίνουν την αίσθηση πως αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, αλλά πεδίο όπου γυρίζονται αυθεντικές σκηνές από ταινίες του Φράνσις Φορντ Κόπολα. («Αν έχετε στοιχεία στη διάθεσή σας να τα προσκομίσετε άμεσα στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία», απάντησε αμέσως ο υφυπουργός αθλητισμού, που προφανώς δεν πείσθηκε με την σκέτη καταγγελία…)

ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Η ΠΑΕ Εργοτέλης, αναδεικνύει το ένα μετά το άλλο τα κενά που υπάρχουν στη διαδρομή της προς μια εκκαθάριση, χωρίς (ουσιαστικά) λύση. Στην παρούσα στιγμή, η αδυναμία πλειοψηφίας (λόγω τη μη αναγνώρισης από την ΕΕΑ μέρους των μετοχών), οδήγησε στην αναβολή. Με τον ίδιο τρόπο και λόγο, μπορεί να οδηγήσει και η άλλη... Εκτός αν μέχρι τότε αλλάξουν γνώμη, ή μέσα από την έρευνα, βρεθούν κι άλλα στοιχεία που θα το εμποδίσουν από την άλλη πλευρά!.

Το όλο θέμα πλέον είναι απλό. Ο μεγαλομέτοχος θέλει να κερδίσει χρόνο ενδιαφερόμενος για τις οικονομικές προσωπικές του συνέπειες από την εκκαθάριση και οι άνθρωποι του Εργοτέλη, νοιάζονται και αγωνιούν για να μην μπλοκαριστεί η επανεκκίνηση της αγαπημένης τους ομάδας. Και επειδή όλο αυτό το γαϊτανάκι, παίζεται από πέρσι -τουλάχιστον από το καλοκαίρι- κάποιοι παράγοντες βρίσκονται σε δυνατή «εγρήγορση», για να αποτρέψουν τις καταστροφικές συνέπειες σε βάρος του συλλόγου.

Το γεγονός ότι κανείς τους δεν ήξερε ότι ένα ποσοστό μετοχών της πλειοψηφίας στην ΠΑΕ, δεν είχε εγκριθεί από την ΕΕΑ, έχει ανοίξει νέο πεδίο έντονης δραστηριότητας στους κόλπους του Εργοτέλη. Λίαν προσεχώς, ίσως υπάρξουν και τα νέα από το νέο μέτωπο αναζήτησης στοιχείων!

Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ «ΕΥΡΗΜΑΤΑ» ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!

Θα τα δουν όλα, πάντως, οι φίλοι του Εργοτέλη, μέχρι να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να βρεθούν στην δικαιωματική θέση για τον ίδιο τον σύλλογο, να σχεδιάσουν και να οραματισθούν την επανεκκίνηση της ομάδας. Ο λόγος της αναβολής της γ. σ. της ΠΑΕ έγινε πλέον κατανοητός, λόγω (προσωρινής) μετοχικής ανεπάρκειας. Εκείνο που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμη, είναι ποιος ήταν ο ακριβής σκοπός του καλέσματος από τον μεγαλομέτοχο στους Εργοτελίτες στο γραφείο του;(αμέσως μετά την «κλειδαμπαρωμένη» συνέλευση)

Ίσως και για να γνωρίσουν το «ατού» του, που δεν είναι άλλο από τον Κρητικό των δύο άκρων εκκαθαριστή (καταγωγές από Λασίθι και Χανιά). Γιατί στην όλη  ιστορία, καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του κ. Παπουτσάκη να το οδηγήσει στον «πτωχευτικό», εμφαίνεται να έχει ο επαγγελματίας εκκαθαριστής που ο ίδιος αυτοπροτάθηκε να αναλάβει την υπόθεση, θεωρώντας ότι μπορεί να φτάσει σε επιτυχές αποτέλεσμα, χωρίς να υπολογίζει ιδιαίτερα τις ειδικές διατάξεις περί ΑΑΕ. (Μια αναζήτηση στο google, τον δείχνει σε πολλές ιστορίες)

 Άκουσαν πολλά όσοι παραβρέθηκαν σε αυτή τη συνάντηση, από τον εκκολαπτόμενο και ειδικό στα οικονομικά εκκαθαριστή της ΠΑΕ Εργοτέλης. Τα έλεγε μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο. Παρότι ο έμπειρος νομικός του ερασιτέχνη Εργοτέλη, αντέκρουε σφόδρα μέσα από την πλούσια νομική του εμπειρία και έρευνα περί εκκαθαρίσεων και λύσεων ΠΑΕ και φυσικά, δεν μπορούσε να χωνέψει, όσα άκουγε!.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News