Αθλητισμός

Eμπειρίες για τα μεσαρίτικα ξίφη στο Ευρωπαϊκό!

Η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς εκπροσωπήθηκε με δύο αθλητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (έως 20 ετών), που έγινε στο Novi Sad της Σερβίας. Πρόκειται για τον Στέλιο Φουστανάκη και την Μαριλένα Πεδιαδιτάκη, που αγωνίστηκαν στο ατομικό την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Η Μαριλένα Πεδιαδιτάκη συμμετείχε στο Ξίφος Ασκήσεως όπου συναγωνιζόταν 72 από τις καλύτερες ξιφομάχους της Ευρώπης έως 20 χρονών. Η μεσαρίτισσα ξιφομάχος ήταν η μικρότερη σε ηλικία (γεννημένη το 2002) και με εμπειρία πολύ μικρότερη (δυο φορές έχει αγωνιστεί σε διεθνείς αγώνες) από τις αντιπάλους της και χωρίς βαθμολογία (θεωρητικά η πιο αδύνατη). Όμως κατάφερε όχι μόνο να κοιτάξει στα μάτια τις αντιπάλους της, αλλά να πετύχει και μια νίκη που σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα να περάσει τον πρώτο γύρο (στις 56 καλύτερες) εκεί αντιμετώπισε την Ουκρανή Ταρανένκο, η οποία και τη σταμάτησε στο δρόμο προς τις «32».

Ο Στέλιος Φουστανάκης στον πρώτο του αγώνα εκτός συνόρων έδειξε αγχωμένος απέναντι στους πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους του κι έτσι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Παρ όλα αυτά κατάφερε να κάνει μια νίκη, κι αν σε ένα από τους δυο αγώνες που έχασε με 5-4 κέρδιζε θα περνούσε κι αυτός στον επόμενο γύρο. Στο Ξίφος Μονομαχίας πήραν μέρος 111 αθλητές και ο Πομπιανός αθλητής κατετάγη 100ος.

Ο Φουστανάκης όμως συμμετείχε με την εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών και στα ομαδικά της Τρίτης μαζί με τους Τικτόπουλο και Κρητικό. Η κλήρωση έφερε αντιμέτωπη την εθνική μας με την πανίσχυρη Τσεχία. Το τελικό 45-15 μαρτυρά την διαφορά δυναμικότητας της ομάδας μας με την 3η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης όπως κατέληξε η Τσεχία.

«Απίστευτο σχολείο για όλους μας» χαρακτήρισε ο προπονητής της Μεσσαρίτικης ομάδας Δημήτρης Φουστανάκης το ταξίδι στο Novi Sad. « Ήρθαμε κοντά με αθλητές υψηλού επιπέδου και με προπονητές-θρύλους στη Παγκόσμια Ξιφασκία. Προσπαθήσαμε και πήραμε πολλά στοιχεία απ αυτούς που σίγουρα θα μας βοηθήσουν στο μέλλον. Για μας είναι δύσκολο και λόγω γεωγραφικής θέσης της Κρήτης να συμμετέχουμε σε όσους αγώνες συμμετέχουν όλοι αυτοί. Για τα παιδιά μας ήταν άθλος που κατάφεραν να είναι εκεί», επεσήμανε.

Η Μαριλένα Πεδιαδιτάκη έχει επιστρέψει στην Κρήτη μαζί με τον πατέρα της και πρόεδρο της Α.Λ. Μεσαράς, Νίκο Πεδιαδιτάκη, ενώ ο Στέλιος Φουστανάκης παρέμεινε στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει το προσεχές σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών .

Σχόλια