default-image

Πανόπουλος: «Θα πάρουμε τα όπλα»

Ποδόσφαιρο
Πανόπουλος: «Θα πάρουμε τα όπλα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδιαίτερα επικριτικός προς τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Πανόπουλος αναφέρθηκε και στη συνάντηση στην οποία έχει καλέσει τους ιδιοκτήτες των υπόλοιπων 11 ομάδων της Σούπερ Λίγκας, ενώ τόνισε ότι οι Θρακιώτες δεν υπήρξαν παράρτημα οποιουδήποτε εκ των «μεγάλων».

Αναλυτικά, ανέφερε τα εξής: «Έχει λεχθεί και έχει γραφτεί ότι εγώ, που είχα σκεφτεί με κάποιους άλλους τη συνάντηση όλων των ιδιοκτητών, δεν έδωσα το παρών. Στη ζωή μου είμαι απόλυτα συνεπής, διότι αυτό είναι το πιστεύω μου. Την ημέρα που μας έστειλε η Λίγκα την ειδοποίηση για τη συνάντηση, στείλαμε επιστολή για το ποιοι ιδιοκτήτες θα είναι εκεί, για να δούμε με ποιους θα μιλήσουμε. Δεν πήραμε καμία απάντηση. Είχα, επίσης, αναφέρει ότι αν δεν ήταν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ δεν θα συμμετείχαμε. Εκ του αποτελέσματος, δεν υπήρξαν οι παρουσίες δυο ιδιοκτητών και ήμουν συνεπής με τη θέση μου από την αρχή.

Είμαι αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Έχω ζήσει θετικές και αρνητικές στιγμές. Η πιο θετική στιγμή ήταν όταν η Ελλάδα, η πατρίδα μου, κέρδισε το EURO. Η πιο αρνητική είναι η σημερινή κατάσταση που ζούμε στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το επίπεδο επικοινωνίας των μεγάλων ομάδων. Διαχρονικά, πάντα υπήρχε αντιπαράθεση. Αυτά, όμως, που γίνονται σήμερα, ενέχουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις που δεν θυμάμαι να τα έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν.

Προσπάθησα να σκεφτώ αυτή τη συνέντευξη Τύπου και θέλω να πω αυτό που αισθάνονται 9.000.000 Έλληνες. Πάντα οι μεγάλοι είχαν διαφορές, αλλά οι κόντρες έμειναν στα θεσμικά όργανα. Υπήρχε ευπρέπεια, πολιτισμός και σεβασμός στην προσωπικότητα του απέναντί μας, του αντιπάλου μου. Ανεξάρτητα με τις όποιες διαφορές υπήρχαν. Αυτό το παιχνίδι που έχει ξεκινήσει τελευταία με τις προσωπικές προσβολές, πρέπει να σταματήσει... χθες. Δεν είναι αργά, διότι αν συνεχιστεί αυτό, κάποιοι από εμάς που έχουμε άδεια οπλοφορίας, θα πάρουμε όπλα, καραμπίνες, φτυάρια και τσεκούρια. That's it...

Δεν μπορούμε να κατηγορούμε το φίλαθλο κοινό για την κακή του συμπεριφορά, όταν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων έχουν τέτοια συμπεριφορά. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες. Έχουν μεγάλο φίλαθλο κοινό από πίσω. Το τι θα πει ο μικρός Πανόπουλος, που έχει πέντε από πίσω που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, δεν θα του δώσει κανείς σημασία. Δεν είναι, όμως, το ίδιο με τους τέσσερις μεγάλους. Να πέσουν οι τόνοι και οι προσωπικές επιθέσεις... χθες. Χθες, ρε γαμώτο, δεν γίνεται. Η κατάσταση στη Σούπερ Λίγκα δεν είναι καλή. Είναι από κακή ως πολύ κακή. Δεν την ονειρεύτηκα έτσι και δεν την ονειρευτήκαμε έτσι όσοι την ξεκινήσαμε.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα βλέπαμε τη Σούπερ Λίγκα σε αυτό το σημείο. Τότε ήμασταν όλοι μαζί, όταν την ξεκινούσαμε. Τα 3-4 πρώτα χρόνια ήταν από καλά ως πολύ καλά. Πάντα οι τέσσερις μεγάλοι συμφωνούσαν μαζί. Και έσοδα από χορηγίες είχε η Λίγκα και ικανοποιητικά τηλεοπτικά και περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και δεν διακόπτονταν τα παιχνίδια. Οι τέσσερις μεγάλοι άρχισαν πάλι να βλέπει ο καθένας από τη σκοπιά του διαφορετικά το ποδόσφαιρο και σιγά σιγά απαξιώθηκε το προϊόν. Έχουμε φτάσει σε αυτό τον πάτο. Πιο πάτος δεν γίνεται...

Η δομή της Σούπερ Λίγκα πρέπει να αλλάξει σε όλα. Να επαναπροσδιοριστεί ο λόγος ύπαρξής της και πού αυτή στοχεύει. Ποιος είναι ο στόχος και ποια θα είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε. Απλά πράγματα. Θα μου πείτε, ο Μποροβήλος φταίει; Όχι, δεν φταίει ο Μποροβήλος. Φταίνε πολλά, φταίει και ο Μποροβήλος. Αλλά δεν πρέπει να είναι το εξιλαστήριο θύμα. Αν ήμουν στην θέση του και κάνω μια παρένθεση και μου έλεγε κάποιος από τους τέσσερις να παραιτηθώ, θα έλεγα ''δεν με πάτε μία; Δεν σας πάω 100'' και θα έφευγα. Είναι άδικο να λέμε ότι είσαι υπόδικος, σήκω φύγε. Είναι άδικο.

Ποιος φταίει για τα οικονομικά προβλήματα, για την απαξίωση, για τα επεισόδια και για όλα τα προβλήματα; Είναι μηδαμινές οι ευθύνες που έχουν οι μικρομεσαίες ομάδες, οι... Φιλιππινέζες που είπε η ΑΕΚ. Οι ευθύνες είναι τεράστιες που έχουν οι τέσσερις μεγάλοι. Την ευθύνη την έχουν αυτοί και είναι πλήρης. Δεν συνεννοούνται για ένα καλό ποδόσφαιρο. Όχι επειδή το λέω εγώ.

Πόσα χρόνια έχει να πάρει χορηγία η Σούπερ Λίγκα; Η ασυνεννοησία των μεγάλων φταίει. Από το κακό προϊόν την πληρώνουν πρώτα απ' όλα οι ίδιοι, μικρός και ο ανταγωνισμός. Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ να μοιραστεί το 40% των εσόδων του Τσάμπιονς Λιγκ στις μικρομεσαίες ομάδες, είναι fair. Είναι η ελάχιστη εξιλέωση για το πού έχουν καταντήσει το ποδόσφαιρο οι μεγάλοι όλα αυτά τα χρόνια. Η πρόταση της ΑΕΚ έχει μια θετική πλευρά, θα πρότεινα στην ΑΕΚ και στους άλλους τρεις μεγάλους να σκεφτούν το εξής. Στα μεγαλύτερα προηγμένα πρωταθλήματα, το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεοπτικών, ένα 70% περίπου, πάει ισομερώς σε όλες τις ομάδες και το υπόλοιπο ανάλογα με τη βαθμολογική θέση. Στη Γαλλία το 100% πάει ισομερώς σε όλες τις ομάδες.

Δεν ξέρω και δεν γνωρίζω πόσοι από τους 12 ιδιοκτήτες των υπολοίπων ομάδων θα εκτιμήσουν να βρεθούν στη συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη. Θα παρουσιάσουμε μια πρόταση στους τέσσερις μεγάλους και η απόλυτη λογική λέει να συμφωνήσουν. Μπορεί και όχι, αλλά είναι σημαντικό να έχουν υπ' όψιν ότι η πρόταση που θα έχουν στα χέρια τους εκπροσωπεί τη λαϊκή βάση, δηλαδή τις 12 μικρομεσαίες ΠΑΕ.

Με βρίζουν Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί, ΑΕΚτζήδες, ΠΑΟΚτζήδες ότι η Ξάνθη είναι παράρτημα. Δεν υπήρξε ποτέ παράρτημα κανενός, δεν ζητήσαμε τίποτα από κανέναν. Τις τρεις φορές που βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού, ήμασταν μόνοι μέχρι το τέλος. Για όσο χρόνο και ελπίζω να είναι λίγος, μείνω στο ποδόσφαιρο και στην Ξάνθη, έτσι θα είναι.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα... Όλοι κρινόμαστε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News