Αθλητισμός

Θέλει τη στήριξη του κόσμου το Ηράκλειο ΟΑΑ

Στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής έχουν πραγματοποιηθεί 21 αγωνιστικές και ο απολογισμός για το Ηράκλειο ΟΑΑ είναι απολύτως ικανοποιητικός αφού η ομάδα απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής… Η επίτευξη του στόχου ωστόσο θέλει απόλυτη συγκέντρωση και συνεχή προσπάθεια στις εννέα αγωνιστικές που απομένουν. «Έχουμε πραγματοποιήσει εκπληκτική πορεία.

Η ομάδα ξεκίνησε για να θέσεις τις βάσεις για το μέλλον όμως η καλή δουλειά μας έχει φέρει να διεκδικούμε την άνοδο στην Α2», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο Γιάννης Λιανός ενώ ο Θέμης Κουπίδης συμπλήρωσε: «Η πορεία μας αυτή ήταν κάτι που δεν περίμεναν οι περισσότεροι όμως εμείς το πιστεύαμε. Ξέραμε ποιοι είμαστε. Δουλέψαμε, είχαμε ομοιογένεια εντός και εκτός γηπέδου και ήρθαν τα αποτελέσματα».

Οι δύο έμπειροι παίκτες του Ηράκλειο ΟΑΑ που προσδίδουν στην ομάδα σημαντική δυναμική κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει και στη στήριξη που έχει το τμήμα από όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες. Αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο παρότι το Ηράκλειο διαθέτει ίσως από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας…

«Δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας. Η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο στον αθλητισμό και εμείς παίζουμε με το 110% των ικανοτήτων μας αφού είμαστε καλυμμένοι στο έπακρο σε ότι ζητάμε και το μόνο που μας απασχολεί είναι το μπασκετικό κομμάτι», εξηγεί ο Θέμης Κουπίδης.

Σε ότι αφορά τη συνέχεια ο Γιάννης Λιανός πιστεύει ότι το κλειδί είναι η έδρα… «Ο τίτλος εξαρτάται από εμάς. Το κλειδί είναι να κρατήσουμε την έδρας μας και θα βρούμε και τις εκτός έδρας νίκες για να φτάσουμε στην άνοδο. Αν δεν χάσουμε στα Δύο Αοράκια και έχουμε τη στήριξη του κόσμου, είμαστε το πρώτο φαβορί». Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση του Θέμη Κουπίδη. «Δεν θα περιμένουμε το στραβοπάτημα των άλλων για να το εκμεταλλευτούμε… Κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και ελπίζουμε να κερδίσουμε και τα εννέα παιχνίδια. Ας αγχώνονται οι άλλοι για το τι κάνουμε εμείς…»

Παιχνίδι- τελικός

Κάθε παιχνίδι στο εξής θα είναι ένας τελικός για το Ηράκλειο ΟΑΑ στην προσπάθεια για την άνοδο. Ο πρώτος λοιπόν έχει να κάνει με τον Ιωνικό Νικαίας που ακολουθεί στο βαθμολογικό πίνακα με έναν βαθμό λιγότερο. Το ματς θα γίνει το Σάββατο στις 16:00 στα Δύο Αοράκια και οι δύο παίκτες καλούν τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια τους. «Καλούμε τον κόσμο του Ηρακλείου να έρθει να μας βοηθήσει. Κάθε ματς στο εξής θα είναι κρίσιμο. Πιστεύω ότι θα είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών του και θα κερδίσουμε», δηλώνει ο Θέμης Κουπίδης ενώ ο συμπαίκτης του, τονίζει: «Ο κόσμος λειτουργεί σαν 6ος παίκτης και τον έχουμε ανάγκη. Θέλουμε τη βοήθεια του σε αυτό το κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος».

Της Μαρίας Πετρούτσου

Σχόλια