Αθλητισμός

Σεισμός από τους πανηγυρισμούς οπαδών! (video)

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που έγινε στο Λέστερ στις 27 Φεβρουαρίου. Οι οπαδοί των γηπεδούχων πανηγύρισαν τόσο πολύ το νικητήριο γκολ του Ρικάρντο Ουγιόα απέναντι στη Νόριτς (1-0), ώστε προκάλεσαν μικρή σεισμική δόνηση!


Το σεισμικό γεγονός ανίχνευσε ένας ειδικός εξοπλισμός, που έχουν τοποθετήσει κοντά στο «King Power Stadium» φοιτητές Γεωλογίας του Πανεπιστημίου του Λέστερ. Ένας εξ αυτών, ο Ρίκαρντ Χόιλ, μίλησε επ’ αυτού και ανέλυσε τη λειτουργία του εξοπλισμού.

«Πρόκειται για έναν εξοπλισμό που ανιχνεύει και βαθμονομεί μικροσεισμούς, μέχρι 2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ο συγκεκριμένος βρίσκεται σε ένα δημοτικό κοντά στο γήπεδο, ενώ υπάρχουν δύο ακόμα, ένας στο υπόγειο του τμήματος Γεωλογίας στο κτίριο του Πανεπιστημίου και ακόμα ένας στο μουσείο «New Walk». Αναλύοντας τα δεδομένα που συνέλεξε ο συγκεκριμένος σεισμογράφος, παρατηρήσαμε εντονότερη –από το συνηθισμένο- δραστηριότητα, κατά τη διάρκεια αγώνων στο κοντινό γήπεδο (σ.σ: το King Power). Με μια προσεκτική ματιά, καταλάβαμε πως υπήρχε συσχέτιση της απότομης αύξησης της δραστηριότητας, με τη χρονική στιγμή της επίτευξης γκολ από την ομάδα της Λέστερ. Στις 27 Φεβρουαρίου, καταγράφηκε σεισμός 0.3 βαθμού στη κλίμακα των Ρίχτερ και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οφειλόταν στους έντονους πανηγυρισμούς των οπαδών της Λέστερ, μετά το γκολ που επετεύχθη», ανέφερε.

Δείτε το video των... σεισμικών πανηγυρισμών

Σχόλια