default-image

Επαναστατικές οι υπό δοκιμήν αλλαγές της FIFA στο ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Επαναστατικές οι υπό δοκιμήν αλλαγές της FIFA στο ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα ανακοινώθηκαν στην 130η ετήσια γενική συνέλευση της IFAB (διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο), για τις αλλαγές στους κανονισμούς, αποτελούν επανάσταση, μετά και την κλασική πολυσυζητημένη αλλαγή της «goal-line technology».

 Η ανακοίνωση του νέου προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ότι θα δοκιμαστεί από του χρόνου (και για δύο χρόνια) η χρήση βίντεο ως βοήθημα για την ορθότητα των αποφάσεων των διαιτητών, περιλαμβάνει σοβαρά σημεία αιχμής. Μένει να δούμε πρακτικά το αποτέλεσμα, μέχρι να ληφθεί η οριστική απόφαση. Η επίδραση στην κακοσμία της καχυποψίας γίνεται ευνόητη πάντως, όταν ένας διαιτητής θα μπορεί να δει σε συνεργασία με τους βοηθούς του, από βίντεο, αν είναι γκολ, αν ήταν κόκκινη η κάρτα, αν ήταν πέναλτι και γενικά οτιδήποτε σοβαρό, τίθεται σε αμφισβήτηση.

Οι άμεσες αλλαγές

Κι ενώ «goal-line technology» (αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος), έχει δοκιμασθεί και «δουλεύει» (με δόνηση και οπτικό σήμα στο ρολόι του διαιτητή, είναι πανέτοιμο σαν σύστημα να το ζήσει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στους προσεχείς τελικούς Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ)! Οι τρεις ακόμη ουσιώδεις αλλαγές, που θα τρέξουν άμεσα είναι:

1. Οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα για μια ακόμα αλλαγή, αν το παιχνίδι οδηγηθεί σε παράταση.

2. Σε περίπτωση που ποδοσφαιριστής τραυματιστεί από φάουλ που είναι για κίτρινη κάρτα, δεν θα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου για τις πρώτες βοήθειες, προκειμένου να μην αποκτά αριθμητικό αριθμητικό πλεονέκτημα η αντίπαλη ομάδα.

3. Σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής κάνει πέναλτι στον τελευταίο παίκτη της αντίπαλης ομάδας, δεν θα αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη, αλλά θα αποβάλλεται μόνο αν το μαρκάρισμα κριθεί πολύ σκληρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News