Αθλητισμός

Ενέκρινε τη χρήση βίντεο η FIFA

Η FIFA άναψε το «πράσινο φως» στη χρήση βίντεο ως βοήθημα για την ορθότητα των αποφάσεων των διαιτητών! Πρόθυμη ήδη η ιταλική ομοσπονδία να το εφαρμόσει σε Serie B και Κύπελλο Ιταλίας!

Μετά την εισαγωγή της «goal-line technology», που ενημερώνει τον διαιτητή για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος, υποδεικνύοντας το γκολ μέσω δόνησης και οπτικού σήματος που εμφανίζεται στο ρολόι του διαιτητή και θα εφαρμοστεί στους τελικούς Champions και Europa League, το ποδόσφαιρο είναι έτοιμο για άλλη μία καινοτομία, που θα αλλάξει τα πάντα στον «βασιλιά των σπορ»!

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο -νέος- πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, χαρακτηρίζοντας «ιστορική» τη μέρα για το ποδόσφαιρο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να δοκιμάσει από του χρόνου τη χρήση βίντεο ως βοήθημα για την ορθότητα των αποφάσεων των διαιτητών!

Θα υπάρξει, δε, μία δοκιμαστική περίοδος δύο ετών, προκειμένου να αποφασιστεί αν, τελικά, το ρηξικέλευθο αυτό μέτρο θα εφαρμοστεί (όπως αναμένεται, πάντως) παντού, ακόμη και στις μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Ήδη, μάλιστα, η ιταλική ομοσπονδία εξέφρασε την επιθυμία της να εφαρμόσει τη χρήση βίντεο από τη νέα σεζόν στους αγώνες της Serie B και του Κυπέλλου.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

Σχόλια