Αθλητισμός

Στο Ρίο τα κορίτσια της συγχρονισμένης

Με πανηγυρικό τρόπο σφράγισαν τα γλυκά κορίτσια της Ελλάδας την πρόκριση του ελληνικού Ντουέτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας τον προσεχή Αύγουστο.

Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, που αγωνίστηκαν σήμερα στο Ελεύθερο Ντουέτο, στον Α' γύρο του Προολυμπιακού μίτιγκ (που αποτελεί και test event) στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Εκτελώντας πολύ όμορφα το πρόγραμμά τους, που ήταν βασισμένο στη χορογραφία "Κατάσκοποι" της ομοσπονδιακής τεχνικού Μαρίας Θηβαίου, κατέκτησαν την 4η θέση βαθμολογούμενες με 87,0000 β.

Έτσι, σε συνδυασμό και με τη χθεσινή εμφάνιση στο Τεχνικό πρόγραμμα (των Πλατανιώτη - Κουτίδη), το ελληνικό Ντουέτο κατακτά την 4η θέση στο Προολυμπιακό με συνολική βαθμολογία 171,2629 β. και παίρνει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς (προκρίνονται μετά τον Α' γύρο τα 12 πρώτα ζευγάρια).

Τις τρεις πρώτες θέσεις πήραν οι Ισπανίδες Όνα Καρμπονέλ / Τζέμα Μεγκουάλ με 181,7816 β., οι Ιταλίδες Λίντα Τσερούρι / Κοστάνζα Φέρρο (αναπλ.Φραντζέσκα Ντέιντα) με 176,0000 β. και οι Γαλλίδες Λάουρα Οζ / Μάργκο Κρετιέν (αναπλ. Εστέλ - Ανναϊς Χαμπό) με 172,1965 β.

Άλλες τέσσερα Ντουέτα θα πάρουν πρόκριση μετά τον Β' γύρο του Ελεύθερου προγράμματος που θα γίνει την Κυριακή 6/3 (15.00 τοπική, 19.00 Ελλάδας).

ΠΗΓΗ: koe.org.gr

Σχόλια