Αθλητισμός

Σαββίδης: Να δεσμευθούν όλοι για υγιή ανταγωνισμό

Συνάντηση όλων των ιδιοκτητών ομάδων με τον Πρωθυπουργό προτείνει ο Ιβάν Σαββίδης με γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα και σε αυτή να δεσμευτούν για υγιή ανταγωνισμό. Επίσης τονίζει ότι τώρα είναι η ευκαιρία να  βγει από το τέλμα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ αποδέχεται την πρόταση του Χρήστου Πανόπουλου για συνάντηση όλων των ιδιοκτητών των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, ενώ διευκρινίζει ότι πριν παραιτηθεί ο Δικέφαλος από το Κύπελλο ρώτησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη εάν δέχεται να επαναληφθεί το πρώτο παιχνίδι με διεθνείς ξένους διαιτητές και να γίνει το ίδιο και με τον επαναληπτικό…

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Ιβάν Σαββίδη:

«Όλοι γνωρίζουν ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Σήμερα βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο όμως και για το λόγο αυτό υποχρεούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με αποφασιστικά βήματα και να καταπολεμήσουμε τις αιτίες των προβλημάτων.

Με χαρά αποδέχομαι την πρόταση του ιδιοκτήτη της Skoda Ξάνθης, κυρίου Χρήστου Πανόπουλου, όπως αυτή εκφράστηκε χθες, γιατί πιστεύω ότι η συνεργασία μεταξύ των ιδιοκτητών θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιστροφή του κλίματος στο ποδόσφαιρο, και κατά συνέπεια στην ελληνική κοινωνία που ενδιαφέρεται γι' αυτό, θα ήταν ένα δεύτερο επίσης πολύ σημαντικό βήμα. Μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα δεσμευθούν για υγιή ανταγωνισμό.

Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολα αποφάσισε ο υπουργός την διακοπή του θεσμού του Κυπέλλου, ως άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο. Άλλωστε, όλοι όσοι αγαπάμε αυτό το υπέροχο άθλημα υποφέρουμε από αυτή την απόφαση. Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο διεξαγόταν με δίκαιους όρους, θα ήταν δίκαιη και μια λαμπρή απονομή του νικητή μετά από έναν καταπληκτικό τελικό. Και αν ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε αυτόν τον τίτλο θα το αποδεχόμασταν, όπως αποδεχόμαστε την ήττα μας σε κάθε δίκαιο παιχνίδι.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η πρότασή μου προς τον κύριο Μαρινάκη -πριν την υπουργική απόφαση- ήταν η επανάληψη του τελευταίου αγώνα με διεθνείς ξένους διαιτητές και αντίστοιχη διεξαγωγή του δεύτερου αγώνα μόνο με τους ίδιους όρους. Σε αντίθεση περίπτωση η αποχώρησή μας από το Κύπελλο ήταν η μόνη διέξοδος κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες».

Σχόλια