default-image

ΕΠΣΗ: «Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας»

Ποδόσφαιρο
ΕΠΣΗ: «Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τα όσα θλιβερά γεγονότα παρακολουθήσαμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού για ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου εκφράζει τη θέση της μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης, καλώντας μάλιστα για ένα νέο συνέδριο για τη βία στον αθλητισμό, ώστε να φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο:

"Τα επικοινωνιακά τρικ του Υφυπουργείου Αθλητισμού και τεχνάσματα δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της βίας. Η απόφαση του Υφυπουργείου Πολιτισμού να διακόψει οριστικά κάθε διαδικασία και κάθε αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο είναι πιστό αντίγραφο της φιλοσοφίας «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι».

Με την ίδια λογική θα πρέπει η Κυβέρνηση να κλείσει τα νοσοκομεία της χώρας επειδή μία μερίδα γιατρών παίρνει φακελάκι. Επίσης με την ίδια λογική θα πρέπει η Κυβέρνηση να απαγορέψει την κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων, επειδή κάποιοι οδηγούν μεθυσμένοι ή κάποιοι άλλοι παραβιάζουν τα κόκκινα φανάρια.

Ας αναλάβουμε επιτέλους όλοι τις ευθύνες μας, Πολιτεία, Ομοσπονδίες, ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΕΠΣ και πρωτίστως, ειδικά αυτοί, οι παράγοντες. Όλοι όμως οι παράγοντες! Κόκκινοι, κίτρινοι, μαύροι, πράσινοι κλπ.

Κι ας αφήσουμε τους θεατρινισμούς, τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις κινήσεις εντυπωσιασμού. Η ευθύνη μας απέναντι στο φίλαθλο κοινό και στη νεολαία της πατρίδας μας είναι τεράστια.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε το Νοέμβριο του 2014 ένα συνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης για τη «βία στον αθλητισμό», για πρώτη φορά με κορυφαίους φορείς της Πολιτείας και του αθλητισμού, πανεπιστημιακούς καθηγητές, παράγοντες και δημοσιογράφους. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και χρήσιμα.

Η ΕΠΣ Ηρακλείου καλεί και προτίθεται να φιλοξενήσει σε ένα νέο συνέδριο όλους τους φορείς στην πόλη μας με σκοπό να συζητήσουμε και πάλι, αλλά με ουσιαστικά αυτή τη φορά αποτελέσματα, για τη βία στον αθλητισμό".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News