Αθλητισμός

Βρήκαν πρόεδρο της ΕΠΟ Κοντονής και "τρόικα";

Την ώρα που βρέθηκε στο αποκορύφωμα η φρικιαστική εικόνα του χάους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Κοντονής και Βούρβαχης έφτιαχναν το παζλ μιας μορφής εμπνευσμένης από το θέατρο του παραλόγου.

Πάνω από δύο ώρες κράτησε η επαφή τους, όχι μόνο για να ακούσει ο υφυπουργός τα πρόσωπα που του «έδινε» ο Χανιώτης παράγοντας μέσα από την ΕΠΟ. Το παράλογο είναι ότι συναίνεσαν -όπως βγήκε ως πληροφορία- να στηριχθεί η υποψηφιότητα του κ. Βούρβαχη για την προεδρία της ΕΠΟ! Ο κατ' εξοχήν Νεοδημοκράτης από τα Χανιά, ζήτησε από την κυβέρνηση Σύριζα, να τον στηρίξει να γίνει πρόεδρος στην Ομοσπονδία!

Το άλλο παράλογο είναι ότι ο ιδεολόγος κ. Κοντονής, φέρεται να είπε ότι ο κ. Βούρβαχης, δεν έχει αναμιχθεί καν στα μύρια ντράβαλα του Ποδοσφαίρου.
Μάλλον ένας άλλος Βούρβαχης ήταν αξιωματούχος στην ΕΠΟ (Υγειονομική Επιτροπή) στους καιρούς που η «παράγκα» δέσποζε στο χώρο, που ήταν μόνιμα και αδιάλλειπτα δεμένος («χρωματικά») με το Λιμάνι όλα τα χρόνια της παραγοντικής του δράσης, που έπαιρνε οφίτσια στις προεδρικές αναπληρώσεις στο Γουδή κλπ.

Προφανώς οι στροφές ανέβηκαν μετά τις συζητήσεις που άρχισαν από τις αρχές Δεκεμβρίου, σε 'κείνη τη συζήτηση που τον πήγε πολύ μεταμεσονύχτια με τον κ. Μάλαμα, όταν βρέθηκε ο ΠΑΟΚ στα Χανιά για τον Πλατανιά. Και χθες πήραν σκυτάλη οι επαφές με Κωνσταντίνου και ανθρώπους της ΑΕΚ. Θεμιτά, πολύ θεμιτά. Αλλά έτσι βλέπει την κάθαρση η «συμμαχία», στηριγμένη σε έναν εμπειρότατο στέλεχος όλων των χρόνων, που κάπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «της χολέρας»; Δένει με τις ιερές της διακηρύξεις;

Είναι όμως το άλλο, που κάνει το μυαλό να τρέχει… Ο Γιώργος Βούρβαχης, δεν είναι αυτός ο χρόνιος πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, που έγραψε στα παλιά του παπούτσια το πνεύμα του συγκρητισμού; Τον είδατε ποτέ να κάθεται σε μια μάζωξη των άλλων προέδρων των κρητικών ΕΠΣ; Υπάρχει έστω και μια φωτογραφία που να μαρτυρεί την ενωτική του διάθεση; Αντίθετα, από Ηράκλειο, Λασίθι και παλιότερα από Ρέθυμνο, οι δυσφορίες για την πλάτη του συμπατριώτη από τη Δύση, ήταν έντονες.

Και λέει κανείς με την απλή σκέψη: Πώς μπορεί να πείθει τον Κοντονή και τους άλλους ότι θα είναι ο πρόεδρος της συνολικής προσφοράς στο πανελλήνιο, όταν σαν πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων και υψηλός αξιωματούχος της ΕΠΟ, όχι μόνο κοίταξε να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων τους, αλλά τους δημιούργησε περισσότερα;

Ή να ξεχάσουμε την άδικη και εγωιστική πρόσφατη καταγγελία του σε βάρος ικανότατου στελέχους του ποδοσφαίρου από το Ηράκλειο, για το οποίο παρέμεινε χθες δευτεροβάθμια, η βαριά χρηματική ποινή για ερασιτέχνη παράγοντα και ο αποκλεισμός του από τους αγωνιστικούς χώρους; Εν τέλει καλώς για τον κρητικό υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ! Πως, θα ζητήσει από την ΕΠΣΗ να τον ψηφίσει, ειδικά σε σχέση με το τελευταίο; Και από κάποιους άλλους, επίσης;

Σχόλια