Αθλητισμός

Καπελάκης: "Στόχος μου είναι να βρίσκομαι στο Ρίο"

Ακούραστος και πάντα με την ίδια… δίψα, όπως όταν ξεκινούσε για την κατάκτηση της κορυφής. Ο λόγος για τον Παραολυμπιονίκη, Γιώργο Καπελάκη, που σε πολλές περιπτώσεις έχει κάνει περήφανη την Ελλάδα, την Κρήτη και το Ηράκλειο.

Η «Ν.Κ» βρέθηκε χθες στην πισίνα του Παγκρητίου Σταδίου, όπου μας μίλησε για την προσπάθεια του ίδιου, με μεγάλο στόχο την πρόκριση στην Παραολυμπιάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, αλλά και των συναθλητών του στο Αθλητικό Σωματείο ατόμων με αναπηρία «Μεγαλόνησος», του όποιου είναι μάλιστα πρόεδρος.

Αναφέρθηκε ακόμη στη νέα συνεργασία με το βρεφονηπιακό σταθμό-νηπιαγωγείο «Junior Academy», που είναι ο βασικός χορηγός σε αθλητικό υλικό, ενώ θα αναπτυχθεί και σε άλλα επίπεδα, με τον διευθυντή, Άρη Μαρκάκη να συνοδεύει την αποστολή στο μίτινγκ κολύμβησης που θα γίνει στις 19 Μαρτίου στη Νάουσα.

«Θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι το αθλητικό σωματείο Μεγαλόνησος, είναι από τα λίγα στην Ελλάδα, που έχει κατακτήσει Παραολυμπιακά μετάλλια. Δε συζητάμε για παγκόσμια και πανευρωπαϊκά. Στο Πεκίνο το 2008, από τα 23 μετάλλια της ελληνικής αποστολής, τα 10 ήταν αθλητών του σωματείου μας», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Καπελάκης και πρόσθεσε για τη «γεμάτη» χρονιά που έρχεται και το στόχο να βρεθεί στην Παραολυμπιάδα του Ρίο: «Εγώ και οι υπόλοιποι αθλητές είμαστε σε πορεία προετοιμασίας, για την πρόκριση στο Ρίο. Όλα θα κριθούν το καλοκαίρι. Προσωπικά στόχος μου είναι να προετοιμαστώ κατάλληλα, διεκδικώντας την παρουσία μου στη Βραζιλία. Πολλοί δεν ξέρουν, ότι ακόμη κι αν κάποιος πιάσει τα όρια, όλα θα εξαρτηθούν από τις θέσεις. Αν είναι λίγες, μπορεί να μην πάει στην Παραολυμπιάδα. Πρέπει να κάνω μεγάλη προσπάθεια, γιατί υπάρχουν νέοι αθλητές και έχει ανέβει το επίπεδο. Έχω μάθει να αγωνίζομαι με οποιοσδήποτε συνθήκες».

Ο προπονητής κολύμβησης του ΑΣ «Μεγαλόνησος», Χάρης Γκιάτας ανέφερε από την πλευρά του: «Οι αθλητές είναι σε καλή κατάσταση, από τον Σεπτέμβρη δουλεύουμε πολύ σκληρά. Ο Γιώργος, ο Κωνσταντίνος και ο Μάνος, έχουν δείξει μεγάλη προσήλωση. Ο Γιώργος Καπελάκης έχει στόχο το Ρίο, αλλά είναι μια χρονιά γεμάτη αγώνες. Το διεθνές μίτινγκ στη Νάουσα, όπου θα μετρήσει η επίδοση για το ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας, ενώ τον Ιούνιο είναι το Πανελλήνιο. Ο Γιώργος δεν το βάζει… κάτω. Δουλεύει πάρα πολύ και αν τα καταφέρουμε, αυτή θα είναι η 4η Παραολυμπιάδα».

Ο βρεφονηπιακός σταθμός-νηπιαγωγείο «Junior Academy» στη Χερσόνησο είναι ο βασικός υποστηρικτής του ΑΣ «Μεγαλόνησος» σε αθλητικό υλικό, ενώ η συνεργασία θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Ο Γιώργος Καπελάκης υπογράμμισε σχετικά: «Εγκαινιάζουμε αυτή τη νέα συνεργασία και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Σε αρχικό επίπεδο, αφορά τον αθλητικό εξοπλισμό για το τμήμα κολύμβησης, αλλά και του στίβου. Στην πορεία θα εξελιχθεί και σε άλλα επίπεδα, με επισκέψεις στο σχολείο, κάτι που έχουμε ήδη κάνει».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του «Junior Academy», Άρης Μαρκάκης ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για αυτή τη συνεργασία, που μας δίνει τη δυνατότητα να σταθούμε δίπλα σ' αυτά τα παιδιά. Μια ουσιαστική σχέση, που ξεκινάει τώρα και πιστεύω θα είναι μακρόχρονη, όχι μόνο στο κομμάτι της οικονομικής ενίσχυσης, αλλά με την φυσική μας παρουσία και την αγάπη προς τους αθλητές. Θέλουμε σε δεύτερο χρόνο και στο σχολείο, να μεταφέρουν στα παιδιά τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού, καθώς εγώ θα έλεγα ότι πρόκειται για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες υψηλού επιπέδου».

Σχόλια