default-image

Τι θα γίνει με τους πρόσφυγες αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες;

Αθλητισμός
Τι θα γίνει με τους πρόσφυγες αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι γνωστή η ευαισθησία του Τόμας Μπαχ στο θέμα των προσφύγων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο  μάλιστα διέθεσε το ποσό των 2.000.000 δολαρίων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, ενώ στην Αθήνα  όταν βρέθηκε επισκέφτηκε το κέντρο προσφύγων στον Ελαιώνα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Δ.Ο.Ε., από τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν το προσφυγικό και πως θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρόσφυγες αθλητές.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει μαζέψει στοιχεία για όλους τους πρόσφυγες αθλητές οι οποίοι θα μπορούσαν να πιάσουν τα όρια συμμετοχής στους αγώνες του Ρίο. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 43 που πληρούν τις συγκεκριμένες προδιαγραφές και έχει αποφασιστεί να τους δοθούν όλες οι απαραίτητες βοήθειες ώστε να κάνουν κανονικά την προετοιμασία τους.

"Σίγουρα μας έχει αγγίξει όλους το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης. Εμείς από την πλευρά μας θα αναγνωρίσουμε όλους τους πρόσφυγες αθλητές οι οποίοι μπορούν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 43 περιπτώσεις αθλητών οι οποίοι θα βοηθηθούν από το πρόγραμμα Ολυμπιακής αλληλεγγύης και θα παρελάσουν κάτω από την Ολυμπιακή σημαία" είπε σχετικά ο Τόμας Μπαχ .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News