default-image

Έγινε και παιχνίδι στην Τούμπα...

Αθλητισμός
Έγινε και παιχνίδι στην Τούμπα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο προβάδισμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, απέκτησε ο Ολυμπιακός, καθώς μετά από ένα ματς που διεκόπη στο 88', επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το σκορ βέβαια δεν πρόκειται να παίξει ρόλο καθώς μετά τη διακοπή θεωρείται δεδομένο ότι το ματς θα κατακυρωθεί με σκορ 0-3 υπέρ των "ερυθρολεύκων".

Το ματς άρχισε πολύ δυνατά αφού στο 3' (σουτ του Πέλκα άουτ) και στο 5' (σουτ Ντα Κόστα άιυτ) οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, ενώ στο 9' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, «πιάνοντας» στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων. Έτσι η κάθετη του Τσίμιροτ, βρήκε μόνο του με τον Καπίνο τον Μακ, ο οποίος πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον «κίπερ» των Πειραιωτών, κάνοντας το 1-0 και βάζοντας φωτιά στην Τούμπα.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ωστόσο ήταν πολύ ψύχραιμη. Η ομάδα του Σίλβα δεν επηρεάστηκε από τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων και τον ξεσηκωμό των οπαδών τους και φάση και τη φάση «έχτισε» τα δεδομένα ώστε να ισοφαρίσει.

Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν ψηλά, χάλασαν την ανάπτυξη των γηπεδούχων και έχοντας πλέον και την κατοχή της μπάλας άρχισαν να απειλούν. Το 1-1 έγινε στο 27' όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Καμπιάσο με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Βελλίδη που άργησε να εκτιναχθεί. Μια φάση που φάνηκε δουλεμένη στις προπονήσεις για τους Πειραιώτες.

Το μομέντουμ του ματς είχε πλέον αλλάξει, με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι και να απειλεί και στο 28' (με τον Φουστέρ), ενώ καλή στιγμή είχε και ο ΠΑΟΚ στο 39'.

Να σημειώσουμε ότι στο α' μέρος οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για δύο πέναλτι. Το ένα στο 33' σε μαρκάρισμα του Τσίμιροτ στον Φορτούνη και το άλλο στο 26', λίγο πριν τη φάση του γκολ του Ολυμπιακού. Κι αυτό καθώς το μαρκάρισμα του Φουστέρ από τον Χατζηισαϊα άρχισε εντός της περιοχής, με τον διαιτητή να Παππά να καταλογίζει τελικά φάουλ όταν οι δύο παίκτες βγήκαν εκτός αυτής.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με αυτοπεποίθηση στο δεύτερο μέρος, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ήταν εμφανές ότι δεν πατούσε καλά μεσοαμυντικά, όντας σαφώς επηρεασμένος από την ισοφάριση. Ετσι στο 57' είχαμε την απόλυτη ανατροπή από τους ερυθρόλευκους. Ο Σεμπά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο επερχόμενος Φουστέρ πλάσαρει στην κίνηση για το 1-2 και «παγώνοντας» την Τούμπα.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο συντηρητικά, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται περισσότερη ώρα στην επίθεση, αλλά ουσιαστικά να μην δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες. Μάλιστα πιο κοντά σε ένα γκολ έφτασε ο Ολυμπιακός, έχοντας πολύ καλή στιγμή στο 80' σε σουτ του Τσίμιροτ. Να πούμε ότι τα νεύρα δεν έλειψαν στο β' μέρος, με τον Παππά να μοιράζει αρκετές κάρτες στους παίκτες και των δύο ομάδων και του φίλους του δικεφάλου να διαμαρτύρονται συνεχώς και να αποδοκιμάζουν σε κάθε ευκαιρία.

Στο 86' το ματς «τινάχτηκε» στον αέρα, καθώς ο Παππάς δεν κατελόγισε πέναλτι σε έξοδο του Καπίνο στα όρια της μεγάλης περιοχής προκειμένου να παρεμποδίσει τον Μακ. Η φάση ήταν δύσκολη, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, φαίνεται να βρίσκει τον Σλοβάκο φορ με το πόδι, συνεπώς υπήρχε παράβαση. Στην φάση αυτή ο Μακ αποβλήθηκε για έντονες διαμαρτυρίες του στον διαιτητή, ενώ στη συνέχεια έγινε το... έλα να δεις με την διπλή εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο. Σωστά ακυρώθηκε γκολ του Πέλκα στο 70' ως οφσάιντ.

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαίας, Τσίμιροτ, Άντονις (73' Κίτσιου), Χαρίσης (62' Κάτσε), Λέοβατς, Μυστακίδης (82' Αθανασιάδης), Πέλκας και Μακ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (88' Ντομίνγκες), Φουστέρ (75' Πουλίδο), Σεμπά, Ιντέγε.

Πηγή: http://www.sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News