Αθλητισμός

Πουπάκης: Διεθνής με τον ΟΦΗ στο Ευρωπαϊκό του 1980!

Ο Λευτέρης Πουπάκης, δήλωσε την ικανοποίηση του για όλα όσα συμβαίνουν πλέον στον ΟΦΗ, αγωνιστικά και οργανωτικά με την παρουσία του Νίκου Νιόπλια.

Μιλώντας στη «Μικτή Ζώνη», υποστήριξε ότι «ο ΟΦΗ παιγνίδι με παιγνίδι, μπορεί να κατακτήσει τον στόχο τη ανόδου», συμφωνώντας απόλυτα με το «χαμηλά το κεφάλι και μην φοβάστε τίποτα…» που δήλωσε ο Νίκος Νιόπλιας με τη λήξη του αγώνα με τη Γλυφάδα.

Για τα όσα βιώνει ως προπονητής τερματοφυλάκων στην παλιά αγαπημένη του ομάδα, εξήρε τον τρόπο με τον οποίο η νέα τεχνική ηγεσία προετοίμασε την ομάδα μέσα σε λίγο χρόνο να εμφανίζει κατά μεγάλα διαστήματα αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο που βλέπουμε όλοι. «Όταν μου ζήτησαν να επανενταχθώ στον ΟΦΗ, μετά που αποχώρησα από τον Εργοτέλη, το θεώρησα και τιμή και καθήκον», είπε. ?Φυσικά και μίλησε για την πολυετή θητεία του στον Εργοτέλη και τους τερματοφύλακες που έχει τώρα στον ΟΦΗ.

Ένα στοιχείο που ίσως δεν γνωρίζουν οι νεώτεροι για τον Λευτέρη Πουπάκη, είναι ότι όταν αγωνίσθηκε στην εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία την περίοδο εκείνη ήταν παίκτης του ΟΦΗ. Ο Πουπάκης δέθηκε πολύ με τον κόσμο του ΟΦΗ αγωνιζόμενος με τα "ομιλίτικα" χρώματα από το 1978 έως το 1982. Έχοντας ήδη διαγράψει μεγάλη πορεία στον Ολυμπιακό, δίδυμο με τον Παναγιώτη Κελεσίδη (1973-78) και στο Αιγάλεω (1966-73).

Αλλά και μετά τον ΟΦΗ πέρασε από τον Παναθηναϊκό και ξανά από τον Ολυμπιακό, για να κλείσει την καριέρα του στον Απόλλωνα (1984-85). Η σύνδεση του με το Ηράκλειο, ήταν καταλυτική για τον Ιεραπετρίτη τερματοφύλακα και ο λόγος του επίσης για τον ΟΦΗ διαρκής, αφού σε κάθε περίοδο, εξέφραζε τις σοβαρές και ρεαλιστικές θέσεις του για το παρόν και το μέλλον της ομάδας.

Σχόλια