default-image

Το διαζευκτικό "ή" που απασχολεί τον Εργοτέλη

Ποδόσφαιρο
Το διαζευκτικό "ή" που απασχολεί τον Εργοτέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπαθούν να ερμηνεύσουν το διαζευκτικό «ή» που θέτει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Εργοτέλης Δημήτρης Παπουτσάκης που ανοίγει σενάριο μη διάλυσης της ΠΑΕ. Το ανοικτό αυτό παράθυρο είναι έξτρα από τις κινήσεις που έχουν κάνει οι ποδοσφαιρικές εταιρείες που βρέθηκαν στην ίδια θέση ως καταχρεωμένες (ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ κλπ) για να αποδεσμευθούν τα σωματεία τους και να χαράξουν την επανεκκίνηση τους με στόχο την επιστροφή τους στα μεγάλα πρωταθλήματα.

Ιδού το επίμαχο θέμα από την πρόσκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ Εργοτέλης  της 10ης Μαρτίου:

1ο Θέμα: Λήψη απόφασης για την λύση της εταιρείας και θέση αυτής σε εκκαθάριση, σύμφωνα με τα άρθρα 38 και 39 του Καταστατικού ή πώληση του ενεργητικού της εταιρείας με ειδική εκκαθάριση, σύμφωνα με το άρθρο 106ια του Πτωχευτικού Κώδικα.

Στην ποδοσφαιρική πιάτσα εικάζουν ότι ο κ. Παπουτσάκης, θέλει να κερδίσει χρόνο, για να μην του έλθουν όλα μαζεμένα και να «μαζέψει» κομμάτια από όσα κληρονόμησε μέσω του πτωχευτικού κώδικα.

Άλλη ερμηνεία που δίνεται είναι ότι αυτό το «ή» μπήκε για να σηματοδοτήσει τα πράγματα προς μια κατεύθυνση που θα οδηγεί την ενεργοποίηση του σχεδίου για τους «Νέους του Εργοτέλη», ως μονόδρομο των εξελίξεων.

Ακούσαμε επίσης ότι η δεύτερη αυτή επιλογή που περιλαμβάνει το σενάριο «μη διάλυσης της ΠΑΕ» στοχεύει την ήδη υπαρκτή πρωτοβουλία του Γιώργου Βρέντζου και της κίνησης του, που περιλαμβάνει σαφή πρόταση να χρηματοδοτήσει οφειλές του 50% και να ξεκινήσει τον Εργοτέλη όπως και οι άλλοι (ΑΕΚ, ΟΦΗ, Άρης), εφόσον έχει τη νομική κατοχύρωση.

Η παρέμβαση του βασικού μετόχου Γιάννη Τζώρτζογλου, με ανακοίνωση και με συνέντευξη στο ράδιο 9.84, αποκάλυψε πως οι πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Παπουτσάκη, επιμένουν ότι ο κύριος μεγαλομέτοχος συμπεριέλαβε αυτό το σκέλος στην προκήρυξη της γ.σ. γιατί ο ίδιος συγκλίνει περισσότερο να την ακολουθήσει, ως επιλογή.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά στις δηλώσεις και στις τοποθετήσεις των παραγόντων. Το τι θα γίνει στη συνέλευση πάντως είναι ένα θέμα που θα εγείρει αντιδράσεις, αν και εκείνος που αποφασίζει είναι ο κ. Παπουτσάκης, ως μεγαλομέτοχος. Όλα θα φανούν στην διαδικασία...

(Το ότι η συνέλευση ορίσθηκε πρωί στις 11, φανερώνει πως οι διοργανωτές της επιθυμούν χαμηλότερους τόνους…)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News