Αθλητισμός

Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό ο Μάρκο Σίλβα

Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού εμφανίστηκε μετά το ματς με την Άντερλεχτ ο Μάρκο Σίλβα που στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επεσήμανε πως υπήρξε κούραση από τις συνεχόμενες επιθέσεις και την προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πως δεν υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης από την αρχή της χρονιάς.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας, δεν σκοράραμε και προσφέραμε στον αντίπαλό μας την ευκαιρία να βάλει τα περισσότερα γκολ.

Πιστεύω ότι και στα δύο παιχνίδια προσπαθήσαμε να μπούμε δυναμικά, επιθετικά και αυτή η συνεχής προσπάθεια να δημιουργούμε συνεχώς επιθέσεις είχε ως αποτέλεσμα να ξοδέψουμε αρκετή ενέργεια. Και ιδιαίτερα, όταν στο σημερινό παιχνίδι δεν κρατούσαμε τον έλεγχο, γιατί, μετά από μία επίθεση, είχε αντεπίθεση και πάει λέγοντας. Αυτή η προσπάθεια πραγματικά φέρνει μία κόπωση και κούραση.

Εκεί οφείλεται η έλλειψη ενέργειας στα τελευταία λεπτά. Αν αυτό οφείλεται στη φυσική κατάσταση, απλώς να πω ότι αν ανατρέξουμε στην αρχή της χρονιάς για το πόσο απαιτητικό ήταν το πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ, είδαμε ότι η ομάδα μπορεί να ανταποκρίνεται σε συνεχή παιχνίδια.

Αν γυρίσουμε, λοιπόν, στην αρχή της χρονιάς, θα δούμε ότι δεν οφείλεται στην κακή φυσική κατάσταση των παικτών. Οφείλεται στο είδος των παιχνιδιών, όπως σαν το σημερινό ματς, όπου χρειάζεται να παίξεις γρήγορα και απαιτητικά από το ξεκίνημα του αγώνα. Αυτή είναι η γνώμη μου, δεν ξέρω αν είμαι σωστός ή λάθος. Αυτή είναι μία ανάλυση που κάνω εγώ.

Βλέπουμε ότι άλλες φορές συνήθως ανταπεξέρχεται η ομάδα σε τέτοιου είδους παιχνίδια, είχαμε δει, επίσης, ότι και πριν από μερικά χρόνια με τη Γιουνάιτεντ πως απαιτείται τόσο πολλή ενέργεια από το πρώτο λεπτό.

Είναι σαφές ότι είναι μια κακή βραδιά για εμάς. Είμαστε απογοητευμένοι και αυτό φαίνεται στα αποδυτήρια. Η γνώμη μου και η φιλοδοξία μου είναι να αφήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα πίσω το αποτέλεσμα. Πρέπει να δούμε τη συνέχεια, όσο απογοητευμένοι κι αν είμαστε. Από την Κυριακή ξεκινάει ένα σημαντικό ματς, γιατί, κερδίζοντάς το, θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Είμαστε επαγγελματίες.

Την Τετάρτη έρχεται ένα, επίσης, δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι. Μπορεί να τελείωσε μία διοργάνωση, αλλά έχουμε κι άλλες δύο. Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε το χαρακτήρα μας. Είμαστε μία ομάδα με δυνατό χαρακτήρα και πρέπει να το αποδείξουμε στα επόμενα ματς.

Από τη στιγμή που βγήκε ο Ντουρμάζ, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε θέσεις και πρόσωπα. Ο Φορτούνης έφυγε από τη θέση που απέδιδε πολύ καλά και, έτσι, δεν ήταν όπως ξεκινήσαμε. Δεν ξαναβρήκαμε την καλή λειτουργία που είχαμε από το ξεκίνημα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο και για τον τρόπο που φέρθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στο τέλος, που δέχτηκαν το αποτέλεσμα. Σε σχέση με το ματς με την ΑΕΚ, θέλω να πω ότι ήταν ένα παράξενο παιχνίδι. Δεν είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε φάσεις. Ήταν ένα ματς που δεχτήκαμε το γκολ από πέναλτι και παίξαμε με εννέα παίκτες. Σε σχέση με τα δύο ματς με την Άντερλεχτ, είναι ανησυχητικό που δεν σκοράραμε όταν έχουμε δημιουργήσει επτά κλασικές ευκαιρίες.

Αντιθέτως, προσφέραμε και στον αντίπαλο γκολ. Θα τα συζητήσουμε με τους παίκτες και θα τα αναλύσουμε. Είναι ένα συνολικό πρόβλημα. Είναι ανησυχητικό που σε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουμε επτά κλασικές ευκαιρίες και βάζουμε μόνο ένα γκολ».

Σχόλια