Αθλητισμός

Πλατινί: «Δεν θα αυτοκτονήσω»

 Στη σκιά της τιμωρίας των Μπλάτερ και Πλατινί, πραγματοποιούνται αύριο οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της FIFA.

Η ποινή του Μισέλ Πλατινί μειώθηκε στα 6 χρόνια, από τα οκτώ που είχαν επιβληθεί αρχικά, χωρίς να έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος. Ο Γάλλος παράγοντας εξέφρασε πάντως την στήριξή του στον υποψήφιο πρόεδρο και μέχρι πρότινος δεξί του χέρι, Τζάνι Ινφαντίνο:

"Δεν θα αυτοκτονήσω. Δεν παίρνω Λεξομίλ (για την καταπολέμηση του άγχους). Το πεπρωμένο μου δεν ήταν να είμαι πρόεδρος της FIFA, αλλά να είμαι στην ομάδα της Γαλλίας. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Αλλά θα παλέψω μέχρι τέλους κόντρα στην αδικία, για να είμαι καθαρός, γιατί δεν έχω κάνει κάτι κακό. Οι γραφειοκράτες της FIFA, πήραν την εξουσία. Είναι αυτοί που έκαναν όλα αυτά για να με διαβάλουν. Σήμερα, πρέπει να ξέρουμε ποια FIFA θέλουμε. Θέλουμε μια FIFA, η οποία να διοικείται από εκλεγμένους ή από γραφειοκράτες; Είναι το διακύβευμα των επομένων ετών. Με τον Ινφαντίνο (υποψήφιος πρόεδρος της FIFA) δουλέψαμε μαζί εννιά χρόνια. Του έχω εμπιστοσύνη", υποστήριξε ο Μισέλ Πλατινί.

Σχόλια