Αθλητισμός

Ομάδες της Ν. Αφρικής και Μέσης Ανατολής στο Europe Cup

Πολυεθνική θα είναι η διοργάνωση του Europe Cup που προετοιμάζει η FIBA καθώς σε αυτό θα συμμετάσχουν ομάδες από τη Μέση Ανατολή, αλλά και τη  Νότιο Αφρική!

Οι άνθρωποι της FIBA είχαν συνάντηση με εκπροσώπους των εγχώριων πρωταθλημάτων στο Παρίσι με σκοπό να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τις διοργανώσεις Champions League και Europe Cup, οι οποίες θα έρθουν στο προσκήνιο από τη νέα σεζόν.

Το δελτίο Τύπου της FIBA αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι εκπρόσωποι των λιγκών επισήμαναν πως η συμμετοχή τους στην αναδόμηση των διασυλλογικών διοργανώσεων ήταν ελεύθερη επιλογή, που βασίστηκε μόνο στο συμφέρον τους για το σχέδιο του Champions League και δεν αποτελεί αποτέλεσμα κάποιας πίεσης σε βάρος τους». Με αυτό τον τρόπο η FIBA δίνει την απάντησή της και για της κατηγορίες της Ευρωλίγκας ότι απειλεί ομάδες, παίκτες και διαιτητές προκειμένου να αλλάξουν… στρατόπεδο.

Όπως αποφασίστηκε, θα συσταθεί μία νέα εταιρεία, που θα διοργανώνει και θα διοικεί το FIBA Champions League και θα μετατραπεί σε νομικό σώμα στις 2 Μαρτίου στην Ελβετία. Η εταιρεία αυτή θα ανήκει κατά το ήμισυ σε FIBA και ευρωπαϊκές λίγκες.

Σχόλια