default-image

Σίλβα: Με συγκέντρωση, ποιότητα, πάθος και κόσμος

Ποδόσφαιρο
Σίλβα: Με συγκέντρωση, ποιότητα, πάθος και κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πίστη στην ομάδα του εξέφρασε ο Μάρκο Σίλβα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (25/02, 22:05) επαναληπτικού με την Άντερλεχτ για τη φάση των «32» του Europa League.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» θεωρεί ότι η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα, ενώ στάθηκε στον κόσμο που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο. Θεωρεί εξάλλου ότι συγκέντρωση, ποιότητα και πάθος θα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στον πρώτο αγώνα ο Ολυμπιακός είχε τις περισσότερες τελικές και περισσότερη κατοχή της μπάλας. Αυτά τα στοιχεία σας δίνουν την πίστη να ανατρέψετε το σκορ;

"Είναι σημαντικά στοιχεία, γιατί περιγράφουν τι συνέβη στη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά τα στοιχεία δεν περιγράφουν το πιο σημαντικό, το αποτέλεσμα. Έχει μεγάλη σημασία πώς παίζεις σε ένα ματς, αλλά μεγαλύτερη το σκορ. Παρόλο που είχαμε ευκαιρίες δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι. Όμως πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο προσεκτικοί. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Θα περιμένουμε έναν Ολυμπιακό να μπαίνει με το πόδι πατημένο στο γκάζι από τα αποδυτήρια ή θα πάει σε ένα παιχνίδι υπομονής; Και επίσης, ο Καμπιάσο που είναι στη συνέντευξη Τύπου, θα είναι στην ενδεκάδα;

"Σίγουρα όπως λένε και στην Πορτογαλία, η αρχή είναι το πιο σημαντικό. Έχει μεγάλη σημασία το πώς θα ξεκινήσουμε. Θα ήταν ιδανικό να βάζαμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μετά να συνεχίζαμε. Πρέπει να έχουμε υπομονή σε όλο το ματς, να είμαστε αποτελεσματικοί και να κρατήσουμε το αποτέλεσμα αν εξελιχθούν όμορφα τα πράγματα. Το γεγονός ότι ο Καμπιάσο βρίσκεται στη συνέντευξη Τύπου δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα στους έντεκα. Πολλές φορές παίζει ρόλο και η γλώσσα που μιλάει για να έρθει κάποιος για δηλώσεις. Ο Ντα Κόστα την περασμένη εβδομάδα ήταν στη συνέντευξη Τύπου γιατί μιλούσε γαλλικά και διευκόλυνε. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι αύριο θα είναι στην ενδεκάδα επειδή βρίσκεται εδώ".

Ο Ολυμπιακός τέσσερις φορές στην ιστορία του έχει βρεθεί να χάνει με 1-0 στο πρώτο ματς, αλλά δεν τα κατάφερε. Παίζει καθόλου ρόλο αυτό στην ψυχολογία μίας ομάδας;

"Αυτά τα στοιχεία αφορούν παιχνίδια του παρελθόντος και δεν μας επηρεάζουν. Μπορούμε να το πάρουμε ως ένα στοιχείο που μπορούμε να το ανατρέψουμε. Το πρώτο αποτέλεσμα είναι αρνητικό για εμάς, όμως η δουλειά που έχουμε κάνει είναι σημαντικό. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Σημαντικό στοιχείο επίσης ότι ο κόσμος μας με την παρουσία του θα μας δώσει δύναμη. Αυτά είναι σημαντικά στοιχεία για το ματς. Η απόδοσή μας, η δύναμή μας και η δύναμή του κόσμου μας".

Στο πρώτο παιχνίδι ενώ είχατε κυριαρχήσει, όταν σκόραρε η Άντερλεχτ είχατε ένα θέμα στο να δημιουργήσετε φάσεις για γκολ. Αυτό σας προβλημάτισε; Το συζητήσατε με τους παίκτες;

"Συμφωνώ μαζί σας ότι από το γκολ και μετά μείναμε εκεί και δεν ήμασταν καταιγιστικοί όσο ήμασταν πριν από αυτό το γκολ. Είναι κάτι που το συζητήσαμε, το αναλύσαμε και θέλουμε να μην ξανασυμβεί. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το ότι θα αγωνιστούμε μπροστά στον κόσμο μας. Είναι σημαντικό το στοιχείο που δεν θέλουμε να χαθεί με τίποτα αυτή η ευκαιρία. Εκεί συνέβησαν πολλά πράγματα. Η Αντερλεχτ έπαιξε τον ρόλο της. Οι συνθήκες τώρα όμως είναι τελείως διαφορετικές".

Νιάτα με Ζντιέλαρ - Φορτούνη ή εμπειρία με Καμπιάσο - Ντομίνγκεζ; Βρίσκεστε σε πολύ δύσκολη θέση για να καταλήξετε στην ενδεκάδα;

"Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαφορετικά "προβλήματα" σε σχέση με άλλα ματς για την ενδεκάδα. Σε σχέση με το άλλο ερώτημά σας, δεν έχει σημασία ποιος παίκτης θα είναι. Σημασία έχει ότι θα είναι οι καλύτεροι παίκτες και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι αύριο για να μάθετε ποιοι θα είναι".

Τι υπολογίζετε περισσότερο από την Άντερλεχτ; Υπάρχει κάτι που να σας φοβίζει;

"Κατά κανόνα σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και γνωρίζουμε ότι όλοι έχουν αξία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ευρωπαϊκή διοργάνωση και ο αντίπαλος έχει ποιότητα και ικανότητες. Έχει γρήγορους παίκτες, δυνατούς σε καλή φυσική κατάσταση που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Το πιο σημαντικό δεν είναι τι έχει ο αντίπαλος, αλλά τι θα κάνουμε εμείς. Πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο επιπέδου, να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας στοιχεία για να βλάψουμε τον αντίπαλο και να μην μας ενδιαφέρουν τόσο τα στοιχεία του αντιπάλου. Πρέπει να σκεφτόμαστε τη δική μας απόδοση".

Πόσο ικανοποιημένος είστε από την απόδοση που έχει η ομάδα σας μετά από οκτώ μήνες; Ποια είναι τα τρία στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να περάσει την Άντερλεχτ;

"Σε σχέση με τη φυσική κατάσταση των παικτών, δοκιμάζοντας κάθε μέρα τους παίκτες βλέπω ότι είναι σε θέση να τα δώσουν όλα. Τους βλέπω δυνατούς και έτοιμους για να προσφέρουν από την πλευρά τους το καλύτερο που μπορούν από την ομάδα. Σε θέματα τραυματισμών, έχουμε ένα-δύο τραυματίες, αλλά οι τραυματισμοί τους είναι τέτοιοι που επιστρέφουν γρήγορα. Η φυσική κατάσταση είναι πολύ καλή. Σε σχέση με την κατάσταση της ομάδας είμαι ικανοποιημένος. Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο για να αγωνιστούμε σε αυτά τα παιχνίδια. Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά χαρακτηριστικά, αλλά τα πρώτα τρία είναι η συγκέντρωση που χρειάζεσαι σε όλα τα παιχνίδια, δεύτερον η ποιότητα του παιχνιδιού μας και όταν μιλάω για ποιότητα, υπομονή και δύναμη στο παιχνίδι μας, εννοώ να εκμεταλλευτούμε τις δυνάμεις μας. Το τρίτο είναι το πάθος. Μια ομάδα όταν παίζει σε ένα τέτοιο παιχνίδι το πιο σημαντικό που πρέπει να διαθέτει είναι το πάθος. Όπως είπαμε πριν, όταν δεν διαθέτεις πάθος, δεν μπορείς να δείξεις τι μπορείς να κάνεις".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News