Αθλητισμός

Δημιουργεί σύνδεσμο ομοφυλόφιλων η Τσέλσι

Σύνδεσμο ομοφυλόφιλων θέλει να δημιουργήσει η Τσέλσι με στόχο να καταπολεμήσει την ομοφοβία στην Αγγλία και όχι μόνο.

Ο σύνδεσμος θα λέγεται Gay Football Supporters' Network (σ.σ. δίκτυο ομοφυλόφιλων φιλάθλων ποδοσφαίρου) και δημιουργείται με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων ομοφοβίας στα Βρετανικά γήπεδα.

Πρόεδρος του συγκεκριμένου συνδέσμου θα είναι ο Εντ Κόνελ, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία και συζήτησε με τους παράγοντες της Τσέλσι το ενδεχόμενο ίδρυσης του Gay Football Supporters' Network.

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση των Λονδρέζων: "Η Τσέλσι θα βοηθήσει στη δημιουργία αυτής της ομάδας και θα προσφέρει ό,τι χρειαστεί για την ανάπτυξή της. Ο σύλλογος είναι υπερήφανος για τη διαφορετικότητά του και στόχος είναι να εργαστεί υπέρ της κατάρριψης οποιονδήποτε στερεοτύπων. Δέχεται όλους ως μέλη της, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, σεξουαλική ταυτότητα και γένος".

Ο Εντ Κόνελ από την πλευρά του τονίζει: "Είμαι πραγματικά υπερήφανος. Παλεύουμε για την καταπολέμηση της ομοφοβίας στο ποδόσφαιρο τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Ως κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας της Τσέλσι χαίρομαι για την ενέργεια της ομάδας. Θα δουλέψουμε μαζί με τους ανθρώπους της ομάδας. Όλοι οι γκέι, οι λεσβίες, οι τρανσέξουαλ είναι ευπρόσδεκτοι".

Σχόλια