default-image

Έχει και απόψε Τσάμπιονς Λιγκ

Ποδόσφαιρο
Έχει και απόψε Τσάμπιονς Λιγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώνονται σήμερα οι πρώτοι αγώνες για την φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Αϊντχόφεν να υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ντινάμο Κιέβου να φιλοξενεί την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Ολλανδοί χωρίς τον κορυφαίο παίκτη τους στοχεύουν να μην δεχτούν γκολ, ενώ οι "πολίτες" δεν είναι φόρμα, όμως θέλουν να γράψουν ιστορία, αφού ποτέ δεν έχουν παίξει στα προημιτελικά.

Ο Φίλιπ Κοκού δεν ήταν ξεκάθαρος στην συνέντευξη τύπου, τονίζοντας πως στόχος της Αϊντχόφεν είναι να μην δεχτεί γκολ, ενώ για την Ατλέτικο ανέφερε πως είναι το τέλειο παράδειγμα ομάδας στην οποία όλοι παίζουν για όλους.

Ο Ολλανδός τεχνικός δεν έχει στην διάθεσή του τον αρχηγό του, τον επιθετικό, Λουκ ντε Γιονγκ, λόγω τιμωρίας, ανέτοιμος είναι ο Μαξίμ Λεστιέν, ενώ ο Αντρές Γκουαρδάδο προπονήθηκε κανονικά και αναμένεται να είναι στην 11άδα.

Όσον αφορά στον Ντιέγκο Σιμεόνε, θα στερηθεί των υπηρεσιών των τραυματιών, Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο, Τιάγκο Μέντες και Τόμας Πάρτεϊ.

Αϊντχόφεν και Ατλέτικο έχουν τεθεί αντιμέτωπες μόνο μία φόρα, δύο δηλαδή, στον όμιλο του 2008, με τους "ροχιμπλάνκος" να παίρνουν νίκη και στην Ισπανία και στην Ολλανδία.

Ντινάμο Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι προέρχεται από τρεις σερί ήττες και στο Κίεβο θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την παρθενική της πρόκριση στους "8" της Ευρώπης.

Από την άλλη, η Ντινάμο έχει να αντιμετωπίζει το κλασικό πρόβλημα, δηλαδή την απραξία της από τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ στους "16" του Champions League παίζει για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1999-2000.

Ντελφ, Ντε Μπράινε, Μπονί και Χεσούς Νάβας δεν είναι στην διάθεση του Μανουέλ Πελεγκρίνι λόγω τραυματισμού, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Σανιά και Μανγκαλά.

Ο Σεργκέι Ρεμπρόβ από την άλλη, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο, Αντούνες και στον τραυματία, Μοροζιούκ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ρίμπκα.

Ντινάμο Κιέβου και Μάντσεστερ Σίτι έχουν τεθεί αντιμέτωπες στους "16" του Europa League 2010-2011, με τους Ουκρανούς να παίρνουν την πρόκριση. Είχαν νικήσει 2-0 στο Κίεβο (Σεβτσένκο, Γκούσεβ), οι Άγγλοι επικράτησαν 1-0 στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" (Κολάροβ).

Τα πρώτα ματς των "16":

Τρίτη 16/2

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 2-1

Μπενφίκα - Ζενίτ 1-0

Τετάρτη 17/2

Γάνδη - Βόλφσμπουργκ 2-3

Ρόμα - Ρεάλ 0-2

Τρίτη 23/2

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα 0-2

Γιουβέντους - Μπάγερν 2-2

Τετάρτη 24/2

Αϊντχόφεν - Ατλέτικο

Ντινάμο Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**οι ρεβάνς τρεις εβδομάδες μετά (8, 9, 15 και 16 Μαρτίου)

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News