Αθλητισμός

Οι φωτογραφίες Πίτσου και ΟΦΗ, που μας θύμισαν… τον Δεληκάρη!

Το παλιό γοητεύει, μέσα από τις φωτογραφίες, ως πιο κοντινό στις ρομαντικές εποχές του ποδοσφαίρου. Η κοινή εμφάνιση της νεώτερης γενιάς της παραδοσιακής οικογένειας Πίτσου στη «Μικτή Ζώνη» της Κρήτη TV, με τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Μηνά Πίτσο, τον προπονητή του ΠΑΟ Κρουσώνα Μηνά Πίτσο και του ποδοσφαιριστή του Ερμή Ζωνιανών Μηνά Τζανή, πήγε το χρόνο πίσω, αναδεικνύοντας μνήμες και ιστορίες του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου.

Κλασική ομιλίτικη εμφάνιση Πίτσου στο «Γεντί Κουλέ», μαρτυρώντας το δέσιμο του φίλαθλου κοινού με τον «Όμιλο». Για δες κόσμο στην κερκίδα!

Μια σειρά από 5 φωτογραφίες γοήτευσε το τηλεοπτικό κοινό και είναι αυτές που παρουσιάζουμε από το αρχείο του προπονητή Μηνά Πίτσου, έχοντας ως επίκεντρο τα δυο αδέλφια Κώστα και Γιώργο Πίτσο που έκαναν καριέρα στη δεκαετία του '70. Τους βλέπουμε στην κεντρική φωτογραφία απ' αριστερά ο Γιώργος και δίπλα του ο Κώστας Πίτσος ως συμπαίκτες στη Μινωική, πριν ανοίξει ο δρόμος για τον τελευταίο, με ενδιάμεσο σταθμό τον ΠΟΑ, να μεγαλουργήσει έκτοτε στον ΟΦΗ. Ιπποτική παραδοχή Κώστα Πίτσου για τον αδελφό του Γιώργο «Ήταν πολύ καλύτερος παίκτης από εμένα ο αδελφός μου»!

Στη φωτογραφία αυτή ο Κώστας Πίτσος σε εμφάνιση αλά «Δεληκάρης», προτελευταίος από δεξιά, πριν από μια προπόνηση. «Πολλές φορές μπέρδευαν στο δρόμο τον πατέρα μου με τον Δεληκάρη, όταν άφηνε γένια», τόνιζε στην εκπομπή ο γιός του Μηνάς! Ήταν χαρακτηριστικό εκείνης της εποχής και ο Κώστας Πίτσος, μάλλον αρεσκόταν στην εμφάνιση!

 Διακρίνονται (από αριστερά), ο τότε προπονητής Θανάσης Ζαφειρόπουλος που ξεκίνησε την χρονιά ανόδου του ΟΦΗ από τη Β΄στη Γ΄εθνική, την περίοδο 1975-76 και οι σταρ της περιόδου, Αλεξανδρής, (ο Αντώνης Σουγιάς βρέθηκε να προπονείται ως ταλέντο στον ΟΦΗ), ο Θεόφιλος Ξωμεριτάκης, Γραβιάς, Παπαδόπουλος, Βασιλείου, Πατηνιώτης, Πίτσος… Ο Κώστας Πίτσος, είχε τις περισσότερες συμμετοχές σε αυτή τη σεζόν,

Το έμψυχο δυναμικό της χρονιάς ανόδου - Τερματοφύλακες: Πατηνιώτης, Πανακάκης, Μουλανάκης - Αμυντικοί: Ροδιτάκης, Πίτσος, Βασιλείου, Γραβιάς, Κουλουμτζάκης, Αλεξανδρής (αρχηγός), Εμ. Τσαγκαράκης - Μέσοι: Γιαλαμάς, Κορωνάκης, Ξωμεριτάκης, Μαραγκουδάκης, Μηνάς, Θ. Τσαγκαράκης -Επιθετικοί: Τζιράκης, Παπαδόπουλος (1ος σκόρερ της ομάδας), Μπέης, Μαχλάς, Τσαΐνης.

Ο Δημήτρης Μπέης σε μια πόζα με τον Κώστα Πίτσο, φορώντας την φανέλα με τα νούμερα 7 και 3, αντίστοιχα…

Με φόντο την Αγία Βαρβάρα στο «Γεντί Κουλέ», όπως ήταν εκείνη την περίοδο, ο Κώστας Πίτσος μαζί με ένα παιδί πριν από αγώνα.

Σχόλια