Αθλητισμός

Πάει Αυστραλία το καλοκαίρι η Εθνική!

Κοντά στους Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας επιστρέφει μετά από 10 χρόνια η Εθνική ομάδα, καθώς το καλοκαίρι θα ταξιδέψει για να δώσει δύο φιλικά παιχνίδια.

Όπως ανακοινώθηκε, η γαλανόλευκη θα δώσει στις 4 Ιουνίου φιλικό με την ομάδα της χώρας στο «ANZ Stadium», ενώ θα ακολουθήσει ένα ακόμη «τεστ» τρεις μέρες μετά σε έδρα που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Ο Μίχαελ Σκίμπε μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι: «Είμαστε χαρούμενοι που θα αντιμετωπίσουμε την Αυστραλία, μια διαχρονικά καλή ομάδα αν αναλογιστεί κάποιος ότι καταφέρνει συνέχεια να συμμετάσχει στα Παγκόσμια Κύπελλα. Σκοπεύω να έχω μαζί μου την καλύτερη ομάδα, διότι οι αγώνες μας στην Αυστραλία θα είναι οι τελευταίοι που θα δώσουμε πριν από τον επόμενο Σεπτέμβριο, οπότε θα παίξουμε ένα φιλικό στην Ρωσία και στη συνέχεια θα μπούμε στη διαδικασία της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018. Οφείλουμε, λοιπόν, να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωνόμαστε συνέχεια και εκτιμώ ότι αυτοί οι αγώνες θα μας προσφέρουν τη δυνατότητα να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού».

Ο ελληνικής καταγωγής ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αυστραλίας, Άγγελος Ποστέκογλου, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φιλοξενήσουμε την Εθνική Ελλάδας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το παιχνίδι θα είναι ξεχωριστό για τους Αυστραλούς και Έλληνες φιλάθλους».

Ο τελευταίος αγώνας Αυστραλία-Ελλάδα διεξήχθη πριν από δέκα χρόνια, τον Μάιο του 2006 στην Μελβούρνη, όπου οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει 1-0 ενώπιον 95.000 θεατών.

Σχόλια