Αθλητισμός

Η διπλή ευκαιρία του Ηροδότου

Από το βράδυ της Τετάρτης στον Ηρόδοτο έχουν… μεθύσει πίνοντας σαμπάνια μέσα από την κούπα, την 7η στην ιστορία τους και γνωρίζοντας ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για τον κύριο στόχο τους: Την άνοδο στην Γ' Εθνική!

Όπως έχει επισημοποιήσει η ΕΠΟ στην προκήρυξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας ανεβαίνει απευθείας στην Γ' Εθνική, χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστεί στα μπαράζ πρωταθλητών του Μαΐου ή σε κάποια άλλη διαδικασία. Έτσι ο Ηρόδοτος μπορεί πλέον να παίξει σε δύο ταμπλό για το φετινό νταμπλ. Μια άλλη θετική είδηση για τον Ηρόδοτο είναι η ανακοίνωση από πλευράς ΕΠΣΗ της συμφωνίας με την ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ LINES - BLUE STAR FERRIES για την πρώτη μετακίνηση του Κυπελλούχου ΕΠΣΗ στην Αθήνα.

Η ΕΠΣΗ μάλιστα ευχαριστεί την ναυτιλιακή εταιρεία για την θετική της ανταπόκριση και την στήριξή της στο ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο. Βέβαια, για να απολαύσει ο Ηρόδοτος αυτό το προνόμιο πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια των Κυπελλούχων Κρήτης, με τον Άρη Βουκολιών από τα Χανιά και την Επισκοπή από το Ρέθυμνο να αγωνίζονται στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Τα επινίκια για την κούπα του Ηροδότου γιορτάστηκαν αρχικά στο στέκι του Τσιράκου στη Νέα Αλικαρνασσό και αργότερα η διασκέδαση συνεχίστηκε σε γνωστό κλαμπ του Ηρακλείου. Πλέον το μυαλό στρέφεται στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΝΟΜ, όπου στόχος είναι η επιστροφή στις νίκες στον όμιλο τίτλου της Α1 ΕΠΣΗ. Ο Γιώργος Πετράκης δεν θα έχει στην διάθεσή του στο ματς με τον ΠΑΝΟΜ, τον τραυματία Δημ. Ζαφείρη και τον Μεταξάκη, που αποβλήθηκε στον τελικό.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η κλήρωση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ ο Ηρόδοτος ρίχνεται στη "μάχη" στις 16 Μαρτίου.

Σχόλια