Αθλητισμός

Ορατός ο κίνδυνος τιμωρίας για Ολυμπιακό

Ορατός παραμένει ο κίνδυνος τιμωρίας του Ολυμπιακού για τον αναπτήρα που εκτοξεύτηκε από την εξέδρα των οπαδών του προς τον Κουλιμπαλί στον αγώνα με τον Πλατανιά.

Παρόλο που η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε την έκπτωση της ποινής μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στους «ερυθρόλευκους», αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνοι γλίτωσαν οριστικά την τιμωρία.

Κι αυτό διότι η έφεση του Ολυμπιακού έγινε μεν δεκτή, αλλά αυτό συνέβη για τυπικούς λόγους. Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή θεωρεί ότι ο αθλητικός δικαστής που επέβαλε την ποινή δεν δικαιούται να δικάσει μονάχα με τη χρήση βίντεο (αφού ο διαιτητής Σπάθας και ο παρατηρητής του αγώνα δεν είχαν γράψει τίποτα για το περιστατικό στο φύλλο αγώνα).

Έτσι, η δικογραφία πάει στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και κατόπιν αυτού ελλοχεύει ο εξής κίνδυνος για τον Ολυμπιακό: Να του ασκήσει πειθαρχική δίωξη (όπως έχει τη δυνατότητα βάσει του άρθρου 35 του πειθαρχικού κώδικα) και η υπόθεσή του να εκδικαστεί στη συνέχεια από το μονομελές όργανο της Σούπερ Λίγκας.

Σε περίπτωση λοιπόν που συμβεί αυτό και του επιβληθεί ξανά ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, ο Ολυμπιακός δεν προλαβαίνει να την εκτίσει στο προσεχές παιχνίδι με τον Ατρόμητο και εφόσον δεν κληρωθεί γηπεδούχος στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, θα έρθει αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να παίξει χωρίς κόσμο στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Σχόλια