Αθλητισμός

Δυνατές μάχες στο 1ο Ενωσιακό πρωτάθλημα τένις των Χανίων

Σπουδαίες μάχες έγιναν στο 1ο Ενωσιακό Πρωτάθλημα Ε3 τένις, το οποίο φιλοξενήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του ΑΟ Σούδας στα Χανιά. Στους αγώνες, που αφορούσαν τις κατηγορίες αγόρια-κορίτσια 12, αγόρια 16 και αγόρια-κορίτσια 14 ετών, συμμετείχαν συνολικά 98 αθλητές και αθλήτριες από όλα τα σωματεία της Ζ' Ένωσης.

Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό, ενώ υπήρξαν διακρίσεις για όλα τα σωματεία. Αναλυτικά, οι τέσσερις πρώτοι ανά κατηγορία είχαν ως εξής:

Αγόρια 12 (28 συμμετοχές): Πρώτος ήταν ο Ματσαμάκης Ελευθέριος του ΟΑ Χανίων, ο οποίος στον τελικό νίκησε τον Κασαπάκη Χρήστο, επίσης του ΟΑΧ, με σκορ 60, 60. Τρίτοι ήταν οι Σφυράκης Νικόλαος του Λατώ Αγίου Νικολάου και Κοκκινάκης Γεώργιος του ΟΑΧ.

Κορίτσια 12 (15 συμμετοχές): Πρώτη ήταν η Κοντολαιμάκη Μαρία του Λατώ Αγίου Νικολάου, η οποία στον τελικό νίκησε τη Βαϊδάκη Αγγελική του ΟΑΧ με σκορ 62, 60. Τρίτοι ήταν οι Νταμπακάκη Χρυσή του "Ηράκλειο" Ο.Α.Α. και η Αλπάντη Άννα του ΟΑ Σούδας.

Αγόρια 14 (22 συμμετοχές): Πρώτος ήταν ο Κονταράκης Ανδρέας του ΟΑΧ, ο οποίος στον τελικό νίκησε τον Ματσαμάκη Αντώνιο, επίσης του ΟΑΧ, με σκορ 46, 63, 62. Τρίτοι οι συναθλητές τους Ζερβός Γεώργιος και Βολτυράκης Ευτύχης.

Κορίτσια 14 (21 συμμετοχές): Πρώτη η Βελιβασάκη Χαρίκλεια του "Ηράκλειο" Ο.Α.Α., η οποία στον τελικό νίκησε την Ζαφειροπούλου Κατερίνα, επίσης του "Ηράκλειο" Ο.Α.Α., με σκορ 63, 61. Τρίτες οι Ζουμπά Ευτυχία του ΑΟ Κυδωνίας και η Δεσκουλίδου Χρυσάνθη του ΑΠΜΣ Άσκηση Ηρακλείου.

Αγόρια 16 (12 συμμετοχές): Πρώτης ήταν ο Ζερβουδάκης Βίκτωρας της Α.Τ. Χανίων, ο οποίος στον τελικό νίκησε τον Ταμιωλάκη Βαλάντη του "Ηράκλειο" Ο.Α.Α με σκορ 62, 67(4), 60. Την τρίτη θέση πήραν οι αθλητές του ΟΑΧ Τσιβουράκης Αντώνιος και Καραχάλιος Άγγελος.

Ο πρόεδρος της Ζ' Ένωσης κ. Γιάννης Σπυριδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. συγχαίρουν τα Σωματεία των Χανίων που διοργάνωσαν το πρωτάθλημα με απόλυτη επιτυχία και τους γονείς και αθλητές.

Ικανοποίηση στο "Ηράκλειο" ΟΑΑ

Στο "Ηράκλειο" ΟΑΑ έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την πορεία των αθλητών τους. Πέρα από τις διακρίσεις, στην κατηγορία 12 ετών η Γαρεφαλάκη Μαρία στον πρώτο της αγώνα σε επίσημο τουρνουά κέρδισε τη Βογιατζάκη Μαρία της Σούδας, όμως μετά έχασε από την Νταμπακάκη. Η Μπόγρη Αθηνά έχασε στον πρώτο γύρο από την Πρινιανάκη Ερατώ.

Στην κατηγορία 12 ετών, ο Μανδαλενάκης Αναστάσης κέρδισε τον Κουγιουμουτζή του Ο.Α. Ρεθύμνου και στο γύρο των "16" τον Βολτυράκη του Ο.Α. Χανιών, όμως έχασε στην οκτάδα από τον νικητή της κατηγορίας Ματσαμάκη. Ο Γενναράκης Νίκος έχασε στους 16 από τον Κοκκινάκη.

Στα αγόρια 14 ετών, ο Δελάκης Δημήτρης κέρδισε στον πρώτο γύρο τον Κατσαρό, αλλά έχασε στη συνέχεια από τον Ματσαμάκη. Ο Γκαγκαουδάκης Στέλιος έχασε στον πρώτο γύρο από τον Κωνστανταράκη, ενώ ο Μπόγρης Βαγγέλης έφτασε ως τους "8", όμως τραυματίστηκε και έχασε από το μετέπειτα νικητή της κατηγορίας Κονταράκη.

Σχόλια