default-image

Έτοιμες για τις μεγάλες προκλήσεις της χρονιάς οι αδελφές Βασιλείου (video)

Σπορ
Έτοιμες για τις μεγάλες προκλήσεις της χρονιάς οι αδελφές Βασιλείου (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ατομικά ρεκόρ και μετάλλια επεφύλαξε η πρεμιέρα στις φετινές διοργανώσεις για τις πρωταθλήτριες της ΓΕΗ Ειρήνη και Άννα Βασιλείου που δείχνουν έτοιμες να διεκδικήσουν το όνειρο της συμμετοχής τους στην Ολυμπιάδα του Ρίο! Μέχρι τότε βέβαια υπάρχουν αρκετές σπουδαίες διοργανώσεις και απαιτείται υψηλή αγωνιστική ετοιμότητα και συγκέντρωση για την εξασφάλιση των ορίων…

Η χρονιά πάντως ξεκίνησε ιδανικά για τις αδελφές Βασιλείου αφού στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ, η Ειρήνη κατέκτησε την 1η θέση στα 400μ. με χρόνο 53.60 και τη 2η στα 200μ. με 24.22 ενώ η  Άννα κατετάγη 2η στα 400μ. με 54.88.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένες και εμείς και ο προπονητής μας. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε καλύτερο χρόνο όμως επειδή ήταν η πρώτη κούρσα αυτό δεν έγινε… Πιστεύω ότι θα βγει στη συνέχεια», τόνισε στην αθλητική ενότητα της εκπομπής Κρήτη Σήμερα η Ειρήνη για να συμφωνήσει η Άννα. «Είμαστε ευχαριστημένες. Ευελπιστούμε ότι ο καλύτερος χρόνος θα έρθει στη συνέχεια».

Τα κορίτσια με τον προπονητή τους Αριστείδη Βισκαδουράκη, πραγματοποίησαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρική, το διάστημα που στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα είχαμε χιόνια, γεγονός που συνέβαλε ώστε οι πρωταθλήτριες της ΓΕΗ να είναι έτοιμες στο Πανελλήνιο. «Στην Πρετόρια είχε πολλή ζέστη και οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην προετοιμασία μας», τόνισε η Ειρήνη ενώ η Άννα αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας στο ταξίδι αυτό. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια που είναι σύμμαχος μας σε αυτή μας την προσπάθεια, στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε».

Σε δύο εβδομάδες (27 Φεβρουαρίου) ακολουθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα όπου στόχος είναι τα όρια για το Παγκόσμιο Κλειστού που θα γίνει στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ (17-20 Μαρτίου). Η συνέχεια ως μεγάλο στόχο περιλαμβάνει το Ευρωπαϊκό ανοιχτού στο Άμστερνταμ (6-10 Ιουλίου) ενώ βέβαια η κορύφωση της αγωνιστική επιθυμίας είναι τι άλλο; Η Ολυμπιάδα του Ρίο. «Σιγά- σιγά υγεία να έχουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Έχουμε δίπλα μας την οικογένεια μας που μας στηρίζει, τους χορηγούς μας και πιστεύουμε στο καλύτερο», επισημαίνει η Άννα ενώ η Ειρήνη αναφέρει… «Όποτε μιλάω για χρόνους δεν μου βγαίνει… Θα πάμε αγώνα- αγώνα και θα δούμε… Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας με τον προπονητή μας και πιστεύουμε να πετύχουμε την πρόκριση στο Ρίο.

Τα κορίτσια επίσης μίλησαν για τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης που τους παρέχει το Παγκρήτιο Στάδιο όταν τα περισσότερα Στάδια της χώρας είναι σε άθλιες συνθήκες ενώ αναφέρθηκαν και στη σχέση που έχουν με τον Αριστείδη Βισκαδουράκη, χαρακτηρίζοντας τον δεύτερο πατέρα τους αφού γνωρίζονται από 10 ετών και η χημεία που τους ενώνει είναι μοναδική…  Μίλησαν για την καλή φουρνιά που υπάρχει από κρητικούς αθλητές όπως η Καστρινού και ο Καλογεράκης του ΟΦΗ ενώ αναφερόμενες στη μεταξύ τους σχέση, δήλωσαν… ένα και  δεν έκρυψαν την αγωνία τους όταν κάποια δεν αγωνίζεται και χρειάζεται να παρακολουθεί την προσπάθεια της άλλης…  

https://youtu.be/zlyR0D3BWd4

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News