default-image

Η άξια τιμή της ΕΠΣΗ στους πρώην προέδρους της ΠΑΕ ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Η άξια τιμή της ΕΠΣΗ στους πρώην προέδρους της ΠΑΕ ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι σπουδαία η πρωτοβουλία της ΕΠΣΗ να τιμά παράγοντες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πιο επιτυχημένης εποχής που γέμισε με ευρωπαϊκή δόξα τον ΟΦΗ. Το άρχισε με τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Κώστα Σαρρή, συγκινώντας με καθαρότητα του λόγου του και το συνέχισε στον τελικό του κυπέλλου σε  πρώην προέδρους της πάλαι ποτέ ΠΑΕ ΟΦΗ.

Τα τιμώμενα πρόσωπα Γιάννης Παπαματθαιάκης, Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης και  Κώστας Καζανάκης, μέσα από πολλαπλούς και σύνθετους ρόλους, μαζί με τους συνεργάτες τους, όπως ο γιατρός Γιώργος Καραντινός, ο Βύρων Ανδρεαδάκης, ο Γιάννης Αρώνης και τόσοι άλλοι, πρόσφεραν πολλά. Οι μνήμες και οι επιτυχίες άλλωστε επί των ημερών τους, είναι ανεξίτηλες, όπως αυτή στη φωτογραφία με τον αείμνηστο ευεργέτη, Θόδωρο Βαρδινογιάννη.

Σήμερα με την ψυχραιμία της επόμενης μέρας και έχοντας να συγκρίνει κανείς με όσα ακολούθησαν, μπορεί και ο πλέον δύσπιστος με τα δεδομένα εκείνης της εποχής, να καταλάβει πως πίσω από τα συνθήματα που χρωμάτισαν την περίοδο, είχε να κάνει με σοβαρούς ανθρώπους που αφιέρωναν χρόνο και παραγοντική δράση για να υπηρετήσουν το μεγαλείο του μεγάλου ΟΦΗ.

Μπορεί να το δει πολύ ευκρινώς η κάθε καθαρή και δμε αίσθημα δικαιοσύνης ματιά ακόμη και εκείνων που τότε αντιδρούσαν έντονα, συνδυάζοντας τη σχέση ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού.

Ναι, σοβαροί παράγοντες, με αγάπη στον ΟΦΗ,  που κράτησαν ψηλά τη σημαία της αποστολής τους και στήριξαν μέσα από την  κρίσιμη καθημερινότητα της ομάδας, αλλά και τον βαθύ της σχεδιασμό, τον Ευγένιο Γκέραρντ, τους παίκτες και τον αείμνηστο Θόδωρο.

Ζήσαμε από πολύ κοντά όλη αυτή την επιτυχημένη περίοδο και αισθανόμαστε πως συχνά αδικήθηκαν στον τομέα της προσφοράς τους, ξέροντας ωστόσο ότι ο χρόνος δικαιώνει στον βαθμό που αντιστοιχεί στον καθένα από αυτούς. Μερικές φορές είχαμε σκεφτεί, πως θα ήταν η ανθούσα περίοδος στον ΟΦΗ, αν στην θέση αυτών των παραγόντων, ήταν κάποιοι άλλοι που θα είχαν έστω και στο ελάχιστο ζιζάνια ιδιοτέλειας.

Από μόνο του δεν γίνεται τίποτε. Σκεφτείτε πως ο «Όμιλος» είχε χρηματοδοτήσει πολλές ΠΑΕ και ομάδες ανά την επικράτεια, αλλά τις περισσότερες φορές πήγαν στον κουβά οι χορηγήσεις, είτε από ατασθαλίες, είτε από κακοδιαχείριση, είτε από ασχετοσύνη. Πόσες ομάδες δεν εξαφανίσθηκαν από τον χάρτη; Για θυμηθείτε…

Ωραία η έμπνευση λοιπόν της διοίκησης της ΕΠΣΗ, που φανερώνει καλά αντανακλαστικά και κριτήρια ως θεματοφύλακας τον ποδοσφαιρικών αξιών του νομού και άξια η τιμή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News