default-image

Δέκα μετάλλια η Κρήτη στο Πανελλήνιο κλειστου στίβου

Σπορ
Δέκα μετάλλια η Κρήτη στο Πανελλήνιο κλειστου στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολλές επιτυχίες επιστρέφουν τα κρητικά σωματεία από το 30ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, καθώς συνολικά κέρδισαν 10 μετάλλια. εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά και από τρία ασημένια και χάλκινα.

Πρόσωπο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος σε κρητικό επίπεδο ήταν η Ειρήνη Βασιλείου, η οποία το Σάββατο κατέρριψε δύο φορές το ατομικό της ρεκόρ πετυχαίνοντας την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 400 μ. με 53.60, ενώ στα προκριματικά είχε επίσης κάνει ατομικό ρεκόρ με 53.68 βελτιώνοντας κατά πολύ το 54.14 που είχε. Φυσικά κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ δεύτερη τερμάτισε η δίδυμη αδελφή της Άννα Βασιλείου, η οποία επίσης σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 54.51 στα προκριματικά, ενώ το απόγευμα έκανε 54.88.

Η Ειρήνη Βασιλείου συμμετείχε την Κυριακή και στα 200 μ., όπου κατέκτησε τη 2η θέση πραγματοποιώντας επίσης ατομικό ρεκόρ με 24.22.

Από εκεί και πέρα, τη δεύτερη μέρα η Κρήτη πανηγύρισε και δύο πρωτιές. Η Ευαγγελία Γερομαρκάκη του ΓΑΣ Ιεράπετρας ήταν 1η στη σφαιροβολία με 14,50, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η Μαρίνα Μανιαδάκη του ΑΟ Λασιθίου στα 3.000 μ. με 10.12.35.

Σταθερά στις κορυφαίες είναι η Μελίνα Καστρινού του ΟΦΗ στο πένταθλο καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 3.328 βαθμούς.

Τρίτη θέση και για τη Μυρτώ Κασσωτάκη του Ελ. Βενιζέλου στο επί κοντώ με 3,65.

Στους άνδρες, ο Νίκος Σαϊσανάς του Ελ. Βενιζέλου ήταν 2ος στα 60 μ. εμπόδια με χρόνο 8.12, ενώ ο συναθλητής του Στράτος Φραγκούλης ήταν 5ος στα 200 μ. με 22.38.

Το Σάββατο, τώρα, ο Λυκούργος Τσάκωνας του Ελ. Βενιζέλου τερμάτισε πρώτος στα 60 μ. με χρόνο 6.62 που του έδωσε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής ανακοίνωσε ότι δε θα τρέξει στον κλειστό στίβο καθώς θέλει να προετοιμαστεί για τον ανοικτό.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Πατραμάνης του ΟΦΗ στο ύψος ξεπερνώντας τα 2,11, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο συναθλητής του Γιώργος Καλογεράκης στα 400 μ., καθώς με χρόνο 49.75 κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Το 30ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου θα μείνει στην ιστορία για το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων που πέτυχε ο 17χρονος Μανόλης Καραλής στο επί κοντώ ξεπερνώντας τα 5,53 μ.

Σε επίπεδο σωματείων, ο Ελ. Βενιζέλος ήταν 4ος στην Ελλάδα στους άνδρες και η ΓΕΗ 5η στις γυναίκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News