Αθλητισμός

Σκουρτόπουλος: Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη του Ρέθυμνο Cretan Kings επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία εμφανίστηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο προπονητής της κρητικής ομάδας, ωστόσο, επισήμανε ότι το ματς της Πέμπτης με το Λαύριο είναι καθοριστικό.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου:

«Πανηγυρίσαμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας σε ένα γήπεδο που κάνουμε καλά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Βασικός λόγος ήταν τα προβλήματα του ΠΑΟΚ που έκανε εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη και πρέπει να γυρίσει στην Ελλάδα. Η μετάβαση χρειάζεται ένα διάστημα για να λειτουργήσει. Θέλαμε ένα ψηλό τέμπο για να πάμε στο καλάθι και να γυρίσουμε στην άμυνα. Βάλαμε κάποια δύσκολα σουτ σε ένα κομμάτι που το έχουμε το τελευταίο διάστημα. Έχουμε μια αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ αλλά σήμερα το πήγαμε καλά αυτό το στοιχείο. Το παιχνίδι με το Λαύριο είναι πολύ σημαντικό την Πέμπτη.

Μετά τα Χριστούγεννα έχουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο παρά τις απουσίες τις Καμπερίδη και Ματαλών. Παίζουμε με 8-9 παίκτες αλλά κάναμε αλλαγές που βοήθησαν την ομάδα. Με την αποχώρηση του Κλουφ πήραμε τον Ντελινικάιτις, παίκτη με προσωπικότητα και εμπειρία. Αυτά έχουν δέσει καλά και ελπίζω να έχουμε ανάλογη συνέχεια.

Φοβήθηκα όταν επέστρεψε ο ΠΑΟΚ γιατί έχει έμπειρους παίκτες σε αντίθεση με εμάς που δεν έχουμε καθαρόαιμο πλέι μεικερ. Ο Μάντεν είναι 2-3 αλλά μπορεί να βοηθήσει και οργανωτικά. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν όταν προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ».

Από τους παίκτες ο Χάρης Γιαννόπουλος επισήμανε: «Ήρθαμε για να πάρουμε τη νίκη. Ξέραμε για τα προβλήματα και την κούραση του ΠΑΟΚ. Για εμάς ήταν μεγάλη ευκαιρία να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και το κάναμε στο μεγαλύτερο μέρος. Τρέξαμε, πετύχαμε εύκολα καλάθια και ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Έτσι φτάσαμε τη νίκη. Σκοπός μας ήταν να τρέξουμε. Το λέγαμε συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός στο "5 εναντίον 5". Πιστεύαμε ότι δεν θα άντεχε επί 40 λεπτά. Το λέγαμε ότι θα θυσιάζαμε 2-3 λάθη.

Ο στόχος μας δεν ήταν να παλέψουμε για τη σωτηρία. Είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα και ένα κακό πρόσωπο εκτός έδρας. Αυτό άλλαξε τον τελευταίο μήνα. Αυτή η ομάδα πλέον με αυτή τη νίκη, αν κερδίσουμε τα ματς στην έδρα μας μπορεί να πάει στα πλέι οφ».

Σχόλια