default-image

"Αθλητικές Ιστορίες" με την Αργυρώ Στρατάκη

Σπορ
"Αθλητικές Ιστορίες" με την Αργυρώ Στρατάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την παρουσία της ως "ambassador" αύριο στον παιδικό αγώνα του "Love Run 2016", αυτό το Σάββατο  στις "Αθλητικές Ιστορίες"  φιλοξενείται η Αργυρώ Στρατάκη. Μια αθλήτρια που ανέβασε ψηλά τον κρητικό κλασικό αθλητισμό και έκανε πραγματικότητα τα όνειρα που έκανε σαν κοριτσάκι, στην όμορφη γειτονιά της στο Ηράκλειο.  Όνειρα δύσκολα... όταν από τα 15 της ασχολήθηκε με το έπταθλο...

Τι εστί έπταθλο (δέκαθλο για τους άνδρες); Επτά αγωνίσματα στίβου, που σίγουρα θέλουν πολλές ώρες σκληρής δουλειάς και πολύπλευρο ταλέντο για να έρθουν οι επιτυχίες: 100 μ. με εμπόδια, άλμα σε ύψος, σφαιροβολία, 200 μ., άλμα σε ύψος, ακοντισμός, 800 μ. Η Αργυρώ όμως ειχε και την υπομονή και την θέληση. Και ήταν μια αθλήτρια που αγάπησαν... κοινό και αντίπαλοι! Χαρακτηριστικά τα περιστατικά που μας αναφέρει η ίδια:

Ο ηλικιωμένος στο ΟΑΚΑ: "Αθήνα 2004. Ολυμπιακοί Αγώνες. Έχω τελειώσει τις προσπάθειες μου στο άλμα σε ύψος. Πηγαίνω κοντά στην κερκίδα έχοντας δει έναν ηλικωμένο κύριο, έναν παππούλη να κρατάει ελληνική σημαία και να με χειροκροτάει! Για σένα θα έρθω και αύριο μου φωνάζει και η συγκίνησή μου δεν κρύβεται"!

Χειροκρότημα από αντίπαλο: "Πανευρωπαικό στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Η πολύ σημαντική αθλήτρια που λέγεται Καρολίνα Κλουφτ αγωνίζεται στην έδρα της! Θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω! Και όμως, περιμένοντας να με δει στο μήκος, αρχίζει να με χειροκροτάει στον γνωστό ρυθμό και να φωνάζει Come on Roula! Πως να μη συγκινηθείς;"

Ο γύρος του θριάμβου: "Και κάτι που στον στίβο μπορείς να ζήσεις μόνο στο έπταθλο! Τελειώνουν τα αγωνίσματα στις μεγάλες διοργανώσεις και όλοι οι αθλητές, όχι μόνο οι τρεις πρώτοι, κάνουν τον γύρο του θριάμβου"...

* Όταν ρωτήσαμε την Αργυρώ για τα αγωνίσματα που ξεχώριζε στο έπταθλο μας είπε με αφοπλιστικό τρόπο: "Μου άρεσε το άλμα σε ύψος γιατί ήθελε ψυχολογία, βλέποντας τον πήχη να σε περιμένει! Μετά έβαζα μάλλον τα 100 μ. με εμπόδια και το άλμα σε μήκος". Όσο για τα αγωνίσματα που ίσως ένιωθε πιο δυνατή; "Σε όλα προσπαθούσα. Αλλά στα 100 μ. με εμπόδια και το μήκος ίσως ήμουν ένα κλικ καλύτερη από τα άλλα"...

                    Η πορεία της μέσα από αριθμούς

Η Αργυρώ Στρατάκη έφτασε αισίως τα 41 αλλά παραμένει πάντα έφηβη! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο το 1975. Από τα παιδικά της χρόνια έδειξε την αγάπη της για τον αθλητισμό και στα 15 ξεκίνησε στον κλασσικό αθλητισμό και ποιο συγκεκριμένα με το αγώνισμα του επτάθλου. Από το 1997 μέχρι και το 2010 που αποχώρησε από την ενεργό δράση τίμησε τα ελληνικά χρώματα με την Εθνική ομάδα και σήμερα εργάζεται στο γραφείο Εθνικών Ομάδων του ΣΕΓΑΣ. Η Αργυρώ (Ρούλα για τους φίλους της) έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση και Οργάνωση Αθλητικών Οργανισμών και επιχειρήσεων και κατέχει πιστοποίηση personal trainer και ασχολείται με την εκγύμναση ασκούμενων με επιτυχία, τόσο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε ομαδικό, από το 2007.

Αγαπάει πολύ τα παιδιά και θέλει να τα βοηθάει σε καθε τους προσπάθεια να κάνουν αθλητισμό ή και πρωταθλητισμό: Ας δούμε όμως τώρα τακατορθώματα της καριέρας της:

* Έχει καταρρίψει 5 φορές το Πανελλήνιο ρεκόρ Επτάθλου και Πεντάθλου και είναι η κάτοχος του Πανελλήνιου ρεκόρ, στα σύνθετα αγωνίσματα, σε ανοικτό στίβο στο αγώνισμα του Επτάθλου με επίδοση 6.235β. (2006) και σε κλειστό στίβο στο αγώνισμά του Πεντάθλου με επίδοση 4.550β. (2007).

Συμμετοχές:

* Δυο παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα το 2004 και στο Πεκίνο το 2008, με καλύτερη κατάταξη 15η στην Αθήνα.

* 4 Παγκόσμια πρωταθλήματα Στίβου, Παρίσι 2003, Ελσίνκι 2005, Οσάκα 2007, Βερολίνο 2009, με καλύτερη επιτυχία την 9η θέση στο Παρίσι το 2003.

* 4 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: στο Μόναχο το 2002, Γκέτεμποργκ 2006, Μπέρμιγχαμ 2007, Βαρκελώνη 2010, με καλύτερη επιτυχία την 8η θέση στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας το 2007.

* 11 Ευρωπαϊκά Κύπελλα με ζενιθ την πρωτιά  το 2006 στην Γιάλτα και στην Σαραγόσα το 2009.

* 2η στους Μεσογειακούς στην Αλμερία το 2005

* 9 φορές ήταν 1η Πανελληνιονίκης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου και 7 φορές 1η Πανελληνιονίκης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (Πένταθλο).

* Συμμετείχε επίσης σε πολύ σημαντικά μίτινγκ στο εξωτερικό για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ενώ έχει το πανελλήνιο ρεκόρ στο έπταθλο με 6.235 βαθμούς και στο πένταθλο (κλειστός στίβος) με 4.550...

* Οι "Αθλητικές Ιστορίες" με την Αργυρώ Στρατάκη φιλοξενούνται σήμερα στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη". Εκεί μπορείτε να δείτε και "πλούσιο" φωτογραφικό υλικό της Ηρακλειώτισσας πρωταθλήτριας...

Του: Γιώργου Μιμίκου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News